Gilbert debuteert voor Quick-Step Floors in Ronde van Valencia

Overmorgen maakt Philippe Gilbert zijn debuut in de ploeg van Quick-Step Floors. Dat gebeurt voor de Belgisch kampioen i...

Gilbert debuteert voor Quick-Step Floors in Ronde van Valencia
  • Philippe Gilbert Philippe Gilbert

Overmorgen maakt Philippe Gilbert zijn debuut in de ploeg van Quick-Step Floors. Dat gebeurt voor de Belgisch kampioen in de Ronde van Valencia.

Dat maakte zijn nieuwe werkgever Quick-Step Floors bekend in een persbericht. De Belgisch kampioen maakt onderdeel uit van een sterke achtkoppige selectie voor de vijfdaagse ronde in Zuidoost-Spanje. David de la Cruz en Daniel Martin zijn kopmannen voor het klassement. Laurens de Plus, Iljo Keisse, Yves Lampaert, Niki Terpstra en Zdenek Stybar zijn de vijf andere geselecteerden.

De transfer van Gilbert naar de ploeg van Patrick Lefevere was één van de meest veelbesproken wisselingen van de afgelopen winter. Hij maakte de overstap van BMC Racing Team, waar hij vaak het kopmanschap moest delen met regerend olympisch kampioen Greg van Avermaet. Ook die staat aan de start van de Ronde van Valencia.

Zware koers

"Het zal vanaf de eerste etappe een zware wedstrijd worden", blikt ploegleider Tom Steels vooruit. Overmorgen opent een 38 kilometer lange ploegentijdrit van en naar Orihuela de vijfdaagse ronde. Op zaterdag staat een aankomst bergop gepland. Camins del Penyagolosa - waar Mathias Frank een etappe won in de afgelopen Vuelta a España - vormt dan het slotdecor.

"De ploegentijdrit kan interessante en significante verschillen opleveren", aldus Steels. "De eerste etappe zal samen met de vierde beslissend zijn voor het algemeen klassement." De ex-topsprinter kijkt uit naar de vijf dagen in Valencia. "We gaan erheen met een goede ploeg. Alle renners zijn gemotiveerd en we kunnen het heel goed gaan doen deze ronde. Wie weet kunnen we een ritzege boeken."

Foto's: Cor Vos