Van Avermaet begint seizoen in Ronde van Valencia

Greg van Avermaet rijdt overmorgen zijn eerste koers van het jaar. De olympisch kampioen staat aan de start van de Ronde...

Van Avermaet begint seizoen in Ronde van Valencia
  • Greg Van Avermaet Greg Van Avermaet

Greg van Avermaet rijdt overmorgen zijn eerste koers van het jaar. De olympisch kampioen staat aan de start van de Ronde van Valencia.

Voor de Belg van BMC Racing Team zal de Spaanse rittenkoers waarschijnlijk in het teken staan van aftasten. Kijken hoe het met de vorm is, nadat zijn voorbereidende winter een knauw kreeg. Halverwege november viel de olympisch kampioen tijdens een training met de mountainbike. Daar hield de 31-jarige klassieke renner een breukje in de enkel aan over.

"Ik heb niet de perfecte winter gehad", vertelt Van Avermaet op de website van zijn Amerikaanse werkgever. "Maar toch voel ik me wel klaar voor het nieuwe seizoen. Ik was echt op het punt gekomen dat ik weer wilde beginnen met koersen en mijn vorm aan wilde scherpen in de aanloop naar de klassiekers."

Ritwinst en klassiekers

De Belg denkt zelf niet heel erg aan aftasten. Hij denkt vooral aan winnen. "Deze koers is nieuw voor me", zegt Van Avermaet over de Ronde van Valencia. "Maar we kennen de wegen hier goed, vanwege de trainingskampen. Ik ben relaxed en voel me klaar om meteen voor ritwinst mee te strijden."

Ook ploegleider Valerio Piva heeft vertrouwen in een goede afloop voor zijn poulain. "We hebben hier een diverse ploeg met Ben Hermans en Nicolas Roche die voor een klassement kunnen gaan in de zware etappes. Maar we hebben natuurlijk ook Greg, die mij nu al in een geweldige vorm lijkt te steken." Het hoofddoel voor Greg van Avermaet dit jaar is het winnen van de Ronde van Vlaanderen. De successen van zijn ploeggenoten in Australië (Miles Scotson Australisch kampioen, Richie Porte winnaar van de Tour Down Under) maken hem gretig. "Dat was een indrukwekkende start", aldus de olympisch kampioen. "Iedereen deed het daar geweldig goed. De overwinning van Richie in de Tour Down Under heeft iedereen gemotiveerd om dat succes op Europese grond gevolg te geven."

Foto's: Cor Vos en Tim de Waele