Mollema na winst San Juan: 'Geeft vertrouwen voor de rest van het jaar'

Bauke Mollema voegde gisteren de eindwinst in de Vuelta a San Juan toe aan zijn palmares. In de slotetappe kwam zijn lei...

Mollema na winst San Juan: 'Geeft vertrouwen voor de rest van het jaar'
  • Bauke Mollema Bauke Mollema

Bauke Mollema voegde gisteren de eindwinst in de Vuelta a San Juan toe aan zijn palmares. In de slotetappe kwam zijn leiderstrui niet heel erg in gevaar.

"Toch was het een zwaardere etappe dan ik eigenlijk verwachtte", blikte de Groninger terug op de ingekorte slotrit. "Het waren maar 111 kilometer, zonder echt veel bochten, dus het was een snelle omloop. Het was warm, maar dat was minder een 'issue' dan gisteren met de lengte van die etappe. Het was snel, ik denk dat we 49 per uur gemiddeld reden."

Vincenzo Nibali probeerde de renner van Trek-Segafredo nog van de zege te beroven. Hij kwam in een trio op kop te liggen. "Ik wist eigenlijk niet wat hij deed", aldus Mollema. "Ik was verrast. Het waren maar drie man, dus we maakten ons niet druk. We wisten dat de sprintersploegen ook gingen helpen in de finale."

Vertrouwen

"Dus ik moet mijn ploeggenoten nogmaals bedanken. Alafaci viel gisteren hard, maar heeft de hele dag op kop gereden. Ook de anderen reden de hele dag en beschermden me", vertelde de nummer elf van de afgelopen Tour de France. "Ik ben blij dat het voorbij is."

Het was voor Mollema na winst in de Tour of Alberta in 2015 zijn tweede eindzege in een rittenkoers. "Dat is mooi", zei de Nederlander. "Ik heb niet veel rittenkoersen gewonnen, dus het is mooi om zo het jaar te starten. Het is een goed signaal na de winter en zegt iets over mijn vorm. Daar ben ik heel blij mee. Dit geeft me vertrouwen en motivatie om nog harder te gaan werken."

Foto's: Cor Vos