Van der Poel: "Dit zal ook bij mij even blijven hangen"

Mathieu van der Poel kende vandaag de grootste deceptie in zijn nog prille loopbaan. De Nederlander werd, mede door pech...

Van der Poel: "Dit zal ook bij mij even blijven hangen"

Het wereldkampioenschap veldrijden in Bieles liep uit op een grote deceptie voor Mathieu van der Poel. Door meerdere lekke banden kon hij uiteindelijk niet om de overwinning strijden. In tranen deed hij zijn verhaal bij Sporza: "Dit is pure pech. Dit is de grootste ontgoocheling in mijn carrière tot nu toe."

Vroeg in de koers had juist Van der Poel het heft in handen genomen. De wereldkampioen van 2015 bouwde een mooie voorsprong op, maar verspeelde die door drie keer lek te rijden. "De eerste drie lekke banden kon ik bekomen, maar de laatste kostte teveel kracht en tijd. Terwijl ik in het wiel van Wout juist vertrouwen kreeg, omdat ik me nog goed voelde. Het is niet leuk om door pech de wedstrijd te verliezen."

Presentator Karl Vannieuwkerke vroeg nog naar de speciale banden die Wout Van Aert had, maar daar zocht Van der Poel de oorzaak van de vele lekke banden niet. "Voor mij is het WK een wedstrijd zoals alle andere. Dit is gewoon pech. In Namen liggen er ook veel stenen en daar reed ik geen een keer lek. Ik kan de knop altijd snel omdraaien, maar dit zal ook bij mij even blijven hangen."

Foto: Cor Vos