HomeNieuwsChallenge Mallorca: Trofeo Serra de Tramuntana prooi voor Wellens

Challenge Mallorca: Trofeo Serra de Tramuntana prooi voor Wellens

Tim Wellens zegevierde in de Trofeo Serra de Tramuntana. In de meest bergachtige van vier Trofeo's in de Challenge Mallo...

Tim Wellens zegevierde in de Trofeo Serra de Tramuntana. In de meest bergachtige van vier Trofeo’s in de Challenge Mallorca soleerde de Belg naar winst.

Het wielerseizoen werd ook in Europa goed en wel geopend gisterenmiddag. Op Mallorca vond de eerste van vier Trofeo’s plaats die deel uitmaken van de Challenge Mallorca. De Trofeo Porreres werd een kolfje naar de hand van André Greipel. De Duits kampioen van Lotto Soudal troefde Jonas Vangenechten (Cofidis, Solutions Crédits) en Daniel McLay (Fortunéo-Vital Concept) af in de massasprint.

“Een perfecte start van het seizoen”, had Greipel daar zelf over te zeggen. “We namen de hele koers in handen met de ploeg. Het is fantastisch dat ik het heb afgemaakt na al het werk van mijn ploeggenoten.” Het was voor De Gorilla al het tweede jaar op rij dat hij het Europese seizoen opende met een zege in de straten van Campos.

André Greipel (m) klopte Jonas Vangenechten (l) en Daniel McLay (r). André Greipel (m) klopte Jonas Vangenechten (l) en Daniel McLay (r).

Puig Major

De Trofeo Serra de Tramuntana kon gelijk de klimmersbenen van de renners goed testen. De 154 kilometer tussen Sollér en Deia gingen continu op en af. In de finale zouden de Coll de sa Batalla en de Coll de Puig Major voor het verschil gaan zorgen. De meeste renners kenden deze beklimmingen, aangezien ze vaste prik zijn in veel trainingsschema’s in het voorseizoen.

In de vroege vlucht meldde zich na een lange strijd Coen Vermeltfoort. De renner die dit jaar uitkomt voor Roompot-Nederlandse Loterij had gezelschap van Jon Irisarri (Caja Rural-Seguros RGA), Maxime Daniel (Fortunéo-Vital Concept) en Thomas Vaubourzeix (Nice Pro Cycling Team). Het was echter wel duidelijk dat deze vlucht geen lang leven beschoren was. Lotto Soudal en Movistar hielden het gat binnen de vier minuten.

Lotto solo

Op de Coll de sa Batalla hielden de Movistar-renners zich koest. Daar pakte Tim Wellens uit met een forse versnelling. De Belg van Lotto Soudal ging op weg voor een lange solo. Achter hem vormde zich een groep met onder meer zijn ploeggenoot Jürgen Roelandts. Wellens werd hier twee jaar geleden al tweede, dus kende de wegen goed.

Op de Coll de Puig Major verstevigde de Belgische Limburger zijn leiding. Met bijna twee minuten rondde hij het hoogste punt in deze Trofeo. Onbedreigd reed de Belg af op een solozege. Zijn ploeggenoot Louis Vervaeke werd zelfs tweede, voor Vicente Garcia Mateos van de Spaanse selectie.

Foto’s: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Shirin van Anrooij onthult geheime wapen: stokbrood belegd met pennywafel…

Er wordt in het wielrennen de laatste tijd veel gesproken over voedingsstrategieën en Shirin...

Lefevere over Dalton-strategie in ploegentijdrit Vuelta: ‘We moeten puzzel juist leggen’

De Vuelta begint aanstaande vrijdag met een ploegentijdrit en dat kan Patrick Lefevere wel...

Vuelta | Selecties druppelen binnen: deze renners staan aan de start in Utrecht

De Tour de France lijkt nog maar amper afgelopen, maar het is toch echt...

Video | Cecilie Uttrup-Ludwig schittert dubbel in reclamespotje: in dialoog met zichzelf

Als Deens bedrijf heb je de keus om een spotje te maken met geletruidrager...

Meer zoals dit

Vuelta | Selecties druppelen binnen: deze renners staan aan de start in Utrecht

De Tour de France lijkt nog maar amper afgelopen, maar het is toch echt...

Lefevere over Cavendish: ‘Sportief had hij vrede dat Fabio de Tour zou rijden, maar daarin keerde hij begin dit jaar zijn kar’

Uiteraard heeft manager Patrick Lefevere een uitgebreide visie op de verandering in het sprintersgilde...

Bondscoach Moerenhout glashelder: ‘De eerste plek in de tijdrit is voor Dumoulin’

Het verhaal is bekend: Tom Dumoulin stopt aan het einde van het jaar, maar...