HomeNieuwsWanty-Groupe Gobert ontvangt wildcard voor Tour de France

Wanty-Groupe Gobert ontvangt wildcard voor Tour de France

Wanty-Groupe Gobert is een van de ploegen die een wildcard kregen voor de Tour de France. Dat maakte de Belgische ploeg...

Wanty-Groupe Gobert is een van de ploegen die een wildcard kregen voor de Tour de France. Dat maakte de Belgische ploeg bekend in een persbericht.

“Voor de allereerste keer zal Wanty-Groupe Gobert aan de Ronde van Frankrijk deelnemen”, staat te lezen. “Het management van de ploeg kreeg vanmorgen de bevestiging van organisator ASO dat Wanty-Groupe Gobert is geselecteerd voor de Tour de France en het Critérium du Dauphiné.”

De andere drie wildcards die organisator ASO weggaf, gingen allemaal naar Franse ploegen. Cofidis, Solutions Crédits, Direct Énergie en Fortunéo Vital Concept ontvingen een wildcard. Vorig jaar was Bora-Argon 18 de vierde gelukkige, maar de nieuwe ploeg van Peter Sagan is nu vanwege haar WorldTour-status al zeker van Tour-deelname.

Vorig jaar won Enrico Gasparotto namens Wanty-Groupe Gobert de Amstel Gold Race. Vorig jaar won Enrico Gasparotto namens Wanty-Groupe Gobert de Amstel Gold Race.

‘Trots’

“Ik ben heel trots op het ontvangen van de wildcard”, aldus Jean-François Bourlart, de algemeen manager van de ploeg. “We hoopten aan de start van een grote ronde te verschijnen. Maar we durfden niet te geloven in de Tour de France. Het bewijst het respect dat organisatoren nu voor onze ploeg hebben. De winst in het Europe Tour-klassement heeft veel betekend voor Christian Prudhomme.”

Ook ploegleider Hilaire van der Schueren kon zijn geluk niet op. Hij trok enkele jaren terug met Vacansoleil-DCM ook naar de Tour. “Ik had een voorgevoel, maar we moesten wachten tot de officiële bevestiging. Na de prestaties van 2016 is dit dik verdiend. Het is de beloning van het harde werk van de laatste jaren. We hebben jaren stappen voorwaarts gezet en nu bereiken we het hoogst mogelijke: een deelname aan de Tour de France.”

In totaal komen 22 ploegen aan de start van de Tour de France. Deze start op zaterdag 1 juli in het Duitse Düsseldorf. Met Wesley Kreder en Marco Minnaard heeft Wanty-Groupe Gobert twee Nederlanders in de ploeg.

Foto’s: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die...

10 Keer ‘haarspeldporno’: zet deze klimmen maar op je bucketlist! 

Dit zijn tien prachtige plaatjes en tegelijkertijd ook tien dikke tips om zelf op te fietsen. Welke van deze wil jij het liefst bedwingen?

Meer zoals dit

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Dylan Teuns per direct naar Israel-Premier Tech: ‘Vertrouwensbreukje met Bahrein maar ook UCI-punten van belang’

Dylan Teuns is niet langer renner van Bahrein-Victorious. In onderling overleg met het management...

Tim Merlier over transfer naar Soudal – Quick Step: ‘Een droomkeuze, terwijl het bij Alpecin-Deceuninck financieel niet liep zoals ik hoopte’

Tim Merlier stapt volgend seizoen over naar het Soudal-Quick Step van Patrick Lefevere. Geen...