HomeNieuwsVuelta a San Juan: Navardauskas wint tijdrit, Mollema tweede

Vuelta a San Juan: Navardauskas wint tijdrit, Mollema tweede

De individuele tijdrit in de Vuelta a San Juan werd een prooi voor Ramunas Navardauskas. De Litouwer was sneller dan Bau...

De individuele tijdrit in de Vuelta a San Juan werd een prooi voor Ramunas Navardauskas. De Litouwer was sneller dan Bauke Mollema en Mathias Brändle.

De Vuelta a San Juan bleek tot nu toe het grote feest van Quick-Step Floors. Twee keer wonnen ze de massasprint en nog indrukwekkender was: het kon zelf ‘kiezen’ wie won. Waar in de eerste etappe geen maat stond op Fernando Gaviria, was gisteren Tom Boonen de snelste. Tweemaal delfde Elia Viviani, in deze ronde uitkomend voor de Italiaanse selectie, het onderspit.

“Mooi dat ik zo vroeg in het seizoen al win”, reageerde Boonen achteraf. “Een teken dat het goed zit voor de rest van het seizoen.” Het laatste seizoen voor de Belg van Quick-Step Floors. “En een echte ploegoverwinning, want het plan was de hele dag al om voor mijn sprint te gaan.” Lead out van dienst Gaviria wist al voor Boonen de meet overschreed dat zijn ploeggenoot ging winnen.

Fernando Gaviria juicht voordat Tom Boonen kan juichen. Fernando Gaviria juicht voordat Tom Boonen kan juichen.

Darwin Atapuma kwam niet aan de start van de derde etappe. De Colombiaanse klimmer van UAE Abu Dhabi kwam in de finale van de tweede rit enorm hard ten val. De drager van de rode trui in de afgelopen Vuelta a España was zelfs even van de wereld.

Tegen de klok

De derde etappe vond net als de eerste twee ook plaats in San Juan, de hoofdstad van de gelijknamige provincie. 12 kilometer over dezelfde weg. 6 kilometer heen en 6 kilometer terug over de Avenida de Circunvalación. Voer voor de echte hardrijders op de grote plaat, aangezien er maar één bocht in het parkoers zat.

Julen Amezqueta (Wilier Triestina) kwam met de eerste richttijd. De Spanjaard klokte 15 minuten en 2 seconden. Meer dan een uur zou deze tijd dienen als de virtueel beste omloop. Het duurde pas tot de Colombiaanse stoomtrein genaamd Walter Vargas (Medellín-Inder) kwam vooraleer Amezqueta van de hot seat kon vertrekken. De Colombiaans kampioen tijdrijden zette 14’20” op de tabellen.

 Goede Mollema

Enige tijd later verbeterde Rémi Cavagna, het Franse wonderkind van Quick-Step Floors, die besttijd. Tien seconden bedroeg het verschil tussen de Fransman en de Colombiaan. Daar dook Ramunas Navardauskas, vanaf januari uitkomend voor Bahrain-Merida, nog zeven seconden onder. Titelverdediger – hij won de ronde de laatste drie jaar op rij – Laureano Rosas klokte 14’24”.

Bauke Mollema vertrok net als zijn ploeggenoten bij Trek-Segafredo zonder opzetstuur. Zijn kersvers teamgenoot Mathias Brändle kwam zeven seconden tekort op Navardauskas. De Groninger zelf reed vier tellen sneller dan Brändle. Toch kon Mollema niet verder komen dan de tweede plaats, achter winnaar Navardauskas. Die is ook de nieuwe leider in de Argentijnse koers, maar onze landgenoot deed een mooie zaak voor de eindzege.

Foto’s: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

📸 Heerlijk! Eli Iserbyt heeft zelfspot en ziet dat Boonen Benen hem niet passen…

Het crossseizoen zit er alweer eventjes op, maar dat wil niet zeggen dat Belgisch...

‘Tour is nu de ideale voorbereiding voor Wout van Aert op de Olympische Spelen’

Z'n voorjaar was in één klap weg. In de gevaarlijke afdaling richting de Kanarieberg...

Manager SD Worx: ‘Deden Vollering beste aanbod in het vrouwenwielrennen ooit’

Woensdag tijdens Dwars Door Vlaanderen bracht SD Worx-Protime naar buiten dat Demi Vollering vertrekt...

Mathieu van der Poel kan zich zondag in uniek monumentenrijtje rijden

Na een lange solo in de E3 Saxo Classic waarbij hij Wout van Aert...

Meer zoals dit

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...