HomeNieuwsVan der Poel over formulier dopingcontrole: 'Aantonen dat ik niks gebruik'

Van der Poel over formulier dopingcontrole: ‘Aantonen dat ik niks gebruik’

Mathieu van der Poel gooide deze week zijn formulier van de dopingcontrole op Twitter. Dat deed de Nederlands kampioen o...

Mathieu van der Poel gooide deze week zijn formulier van de dopingcontrole op Twitter. Dat deed de Nederlands kampioen om te tonen dat hij clean is.

Dat vertelde de in het Antwerpse Kapellen wonende Nederlander in een uitzending van Studio Brussel. “Kevin was de eerste”, duidt Van der Poel op Kevin Pauwels, die gisteren zijn controleformulier de wereld in stuurde. Vervolgens reageerde Jurgen Mettepenningen, manager van Marlux-Napoleon Games, lovend over de transparantie die Pauwels beoogde.

“Groot gelijk, sta ik volledig achter! #transparantie”, was het antwoord van de jongste van de broers Van der Poel. “Ik vond dat namelijk goed van hem”, vertelde de Nederlands kampioen veldrijden in de radiostudio. “Ik heb mijn formulier op Twitter gepubliceerd omdat ik de Wereldbekercross in Italië niet meereed en in Spanje zat.” En zo ontstond een klein relletje in de veldritwereld, met aankomende zondag het WK veldrijden op het programma.

Blessures

Vervolgens mengde vader Adrie zich ook in de kwestie der formulieren. “Wie volgt?” vroeg hij zich af, waarschijnlijk duidend op wereldkampioen Wout van Aert. “Ik deed het omdat ik na mijn blessure in Spanje zat en mensen dan snel veel beginnen te denken”, aldus Van der Poel. “Ze dachten bijvoorbeeld dat ik dat deed om cortisonen te kunnen gebruiken. Dit was de ideale manier om te tonen dat het niet zo is.”

Nick Nuyens, ploegleider van Van Aert, reageerde tegenover Het Nieuwsblad. “Het is simpel. Wout kampte met een probleem en heeft daarvoor een bekende arts opgezocht. Die zet zijn reputatie niet op het spel. De arts schreef een behandeling voor, geen sprake van een TUE. Ik vraag me af wat Mathieu en Kevin hiermee willen bereiken. Is het een manier om Wout te destabiliseren?”

Foto: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Column | Ik ga al een hele tijd met alle nepbeesten die ik tegenkom op de foto en het is inmiddels een bonte verzameling

Elke gek z'n gebrek. Mathieu van der Poel gaat helemaal op in Fortnite en...

5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die...

10 Keer ‘haarspeldporno’: zet deze klimmen maar op je bucketlist! 

Dit zijn tien prachtige plaatjes en tegelijkertijd ook tien dikke tips om zelf op te fietsen. Welke van deze wil jij het liefst bedwingen?

Meer zoals dit

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Dylan Teuns per direct naar Israel-Premier Tech: ‘Vertrouwensbreukje met Bahrein maar ook UCI-punten van belang’

Dylan Teuns is niet langer renner van Bahrein-Victorious. In onderling overleg met het management...

Tim Merlier over transfer naar Soudal – Quick Step: ‘Een droomkeuze, terwijl het bij Alpecin-Deceuninck financieel niet liep zoals ik hoopte’

Tim Merlier stapt volgend seizoen over naar het Soudal-Quick Step van Patrick Lefevere. Geen...