Groenewegen voor ritwinst naar Dubai, Kruijswijk in Valencia

Team LottoNL-Jumbo heeft de selecties voor de Dubai Tour en de Ronde van Valencia klaar. Dylan Groenewegen en Steven Kru...

Groenewegen voor ritwinst naar Dubai, Kruijswijk in Valencia
  • Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

Team LottoNL-Jumbo heeft de selecties voor de Dubai Tour en de Ronde van Valencia klaar. Dylan Groenewegen en Steven Kruijswijk zijn kopmannen.

Zo staat te lezen op de website van de nationale lotto-formatie. "In de Dubai Tour start Team LottoNL-Jumbo met de sprinttrein en in Spanje wordt de klassementstrein getest", meldt de Nederlandse WorldTour-ploeg. De Dubai Tour vindt plaats van 31 januari tot en met 4 februari. De Ronde van Valencia start en eindigt een dag later dan de koers in het Midden-Oosten.

De Dubai Tour vormt het debuut voor Amund Grøndahl Jansen, Juanjo Lobato en Gijs van Hoecke. De Spanjaard, overgekomen van Movistar, won vorig jaar nog de derde etappe met aankomst op de Hatta Dam. Het leverde hem net niet de eindzege op. Voor de sprinttrein van Groenewegen zijn voornamelijk Tom Leezer en Timo Roosen van de partij in Dubai.

Steile Penyagolosa

Vorig jaar reed Groenewegen in de Ronde van Valencia. Hij won de derde etappe van Sagunto naar Alzira. Uiteindelijk ging de eindzege naar Wout Poels, die ook twee etappes won. De Vuelta a Valencia begint met een ploegentijdrit, met daarna twee vlakke etappes. De vierde etappe komt aan op de Camins de Penyagolosa. Hier won Mathias Frank vorig jaar een etappe in de Vuelta a España, voor Leopold König en Robert Gesink. De slotrit naar Valencia gaat voor weinig verschillen zorgen.

Kruijswijk trekt in ieder geval naar Valencia met twee knechten die hem ook bij moeten staan in de Giro d'Italia. Stef Clement en Jurgen van den Broeck zijn aanwezig voor de klimmer. De rest van de selectie bestaat uit Victor Campenaerts, Twan Castelijns, Jos van Emden, Martijn Keizer en Primoz Roglic. De Sloveen wordt dit jaar ook een aantal keren uitgespeeld als klassementsman.

Foto's: Cor Vos