HomeNieuwsVanmarcke: 'Doe altijd mee voor winst in klassieker, maar er mist iets'

Vanmarcke: ‘Doe altijd mee voor winst in klassieker, maar er mist iets’

Sep Vanmarcke keerde deze winter terug naar zijn oude stal: Cannondale-Drapac. Onder Jonathan Vaughters hoopt hij een kl...

Sep Vanmarcke keerde deze winter terug naar zijn oude stal: Cannondale-Drapac. Onder Jonathan Vaughters hoopt hij een klassieker te winnen.

De beslissing om voor Cannondale-Drapac te rijden in 2017 was voor de 28-jarige Vlaming snel gemaakt. “Het contact met Vaughters is de laatste jaren altijd wel gebleven”, vertelt de Belg aan WielerFlits. “Niet altijd, maar vaak genoeg om te beseffen dat de interesse er nog steeds was. Het is leuk om met mensen samen te werken waarmee ik dat in het verleden ook deed.”

Daarnaast vind Vanmarcke dat hij bij Cannondale-Drapac meer steun krijgt in de klassiekers. “Langeveld en Van Baarle reden zelf in het verleden al bij de beste tien in klassiekers. Ik kan verwachten dat ze langer meegaan in de finale. Verder zijn er nog wat talenten die nog niet veel ervaring hebben in die koersen, maar wel een grote motor.” De Vlaming noemt met name Alberto Bettiol, Patrick Bevin en Ryan Mullen.

In de 100ste Ronde van Vlaanderen werd Vanmarcke door wereldkampioen Peter Sagan gelost op de Paterberg. In de 100ste Ronde van Vlaanderen werd Vanmarcke door wereldkampioen Peter Sagan gelost op de Paterberg.

Leermomenten

Dit voorjaar rijdt Vanmarcke, in tegenstelling tot eerdere jaren, de Omloop Het Nieuwsblad. “Vorig jaar wilde ik kijken hoe ik me kon klaarmaken voor de grote klassiekers. Nu gaat dat hetzelfde, maar met de Omloop erbij. Niet in topconditie, maar ik ben erbij. Het blijft een mooie koers.” Voor de renner van Cannondale-Drapac speelt het ook mee dat de koers dit jaar onderdeel is van de WorldTour.

En dus weer een kans extra voor Vanmarcke. “Elk jaar probeer ik een klassieker te winnen. Iedere keer blijkt dat ik daar nog wat sterker voor moet worden. Ik doe altijd mee voor het podium, maar er mist altijd iets. Dat kleine beetje sterkte, een dosis geluk. Heb ik dat, dan denk ik dat het mij kan lukken. Ik leg mezelf niet de druk op dat het dit jaar moet gebeuren.”

Bij Team LottoNL-Jumbo deed Vanmarcke dat naar eigen zeggen wel. “Het is een kwestie van geduld. Je hebt supertalenten als Boonen, Cancellara en Sagan. Die kunnen dat meteen. Maar kijk naar een uitzondering als Hayman. Misschien duurt het bij mij ook tot mijn 35ste. Ik blijf hard werken en wil het plezier behouden.”

Foto’s: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Column | Ik ga al een hele tijd met alle nepbeesten die ik tegenkom op de foto en het is inmiddels een bonte verzameling

Elke gek z'n gebrek. Mathieu van der Poel gaat helemaal op in Fortnite en...

5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die...

10 Keer ‘haarspeldporno’: zet deze klimmen maar op je bucketlist! 

Dit zijn tien prachtige plaatjes en tegelijkertijd ook tien dikke tips om zelf op te fietsen. Welke van deze wil jij het liefst bedwingen?

Meer zoals dit

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Dylan Teuns per direct naar Israel-Premier Tech: ‘Vertrouwensbreukje met Bahrein maar ook UCI-punten van belang’

Dylan Teuns is niet langer renner van Bahrein-Victorious. In onderling overleg met het management...

Tim Merlier over transfer naar Soudal – Quick Step: ‘Een droomkeuze, terwijl het bij Alpecin-Deceuninck financieel niet liep zoals ik hoopte’

Tim Merlier stapt volgend seizoen over naar het Soudal-Quick Step van Patrick Lefevere. Geen...