HomeNieuwsUlissi moet kiezen: 'Honderdste Giro, maar reed nog nooit de Tour'

Ulissi moet kiezen: ‘Honderdste Giro, maar reed nog nooit de Tour’

Diego Ulissi begon zijn seizoen met een vijfde plaats in de Tour Down Under. De Italiaan blikt alvast vooruit op de rest...

Diego Ulissi begon zijn seizoen met een vijfde plaats in de Tour Down Under. De Italiaan blikt alvast vooruit op de rest van zijn seizoen.

“Mijn derde Tour Down Under was een goede”, bespreekt hij met Cyclingnews de eerste koers van 2017. “Mijn conditie is natuurlijk nog niet op zijn best. Maar op Willunga Hill kon ik mijn inspanningen goed leveren. Ik liet de rest gaan aan het begin van de beklimming, maar kon aan het einde goed terugkomen.” De Italiaan van UAE Abu Dhabi eindigde als vierde in de koninginnenrit.

Daarmee verzekerde hij zich van een vijfde plaats in het eindklassement. “Het was belangrijk voor mijn ploeg om gelijk WorldTour-punten te scoren”, aldus de Toscaanse renner. “En bij de beste vijf eindigen, dat levert genoeg punten op. We hadden ambities hier en die zijn uitgekomen. We hebben een aantal nieuwe jongens, zoals Vegard Stake Laengen en Ben Swift, maar dat zijn geweldige toevoegingen voor de ploeg.”

Diego Ulissi won in zijn carrière al zes etappes in de Giro d'Italia. Diego Ulissi won in zijn carrière al zes etappes in de Giro d’Italia.

Programma voor 2017

De zesvoudig etappewinnaar in de Giro d’Italia kent zijn voorjaarsagenda voor 2017. “Ik rijd eerst de Trofeo Laigueglia en de Gran Premio degli Etruschi”, vertelt Ulissi. “Dan rijd ik in onze ’thuiswedstrijd’, de Abu Dhabi Tour. Daarna ga ik naar Parijs-Nice, de Ronde van het Baskenland en de Ardennenklassiekers.”

En dan? “Welke grote ronde ik rijd, weet ik nog niet. Daar nemen we aankomende week een beslissing over. Ik heb nog nooit de Tour de France betwist, ik zou dat graag eens doen. Misschien is dit wel het goede jaar daarvoor. Het is ook de honderdste Giro d’Italia, dus dat blijft ook een mogelijkheid natuurlijk.” En allebei? “Twee grote rondes in zo’n korte periode rijden is moeilijk. Ik heb nog nooit de Giro gemist, maar ik zou graag eens de Tour rijden. Allebei de parkoersen liggen me. Dus het is tijd om samen met de ploeg te beslissen.”

“Het is iets nieuws om de Verenigde Arabische Emiraten te mogen vertegenwoordigen als ploeg”, zegt de Italiaan over zijn nieuwe sponsor. “Ik heb altijd voor Lampre gefietst. Het was een beetje jammer om de Galbusera-familie gedag te moeten zeggen. Zij gaven me zo veel, maar nu is het tijd voor het nieuwe project. We gaan ons best doen om er een succes van te maken.”

Foto’s: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Lance Armstrong stapt opnieuw in het huwelijksbootje: ‘Had het niet overleefd zonder haar’

Lance Armstrong zijn Tourzeges zijn hem afgenomen, maar in 2008 vond hij wel de...

Toekomst Colbrelli nog altijd in ongewisse: ‘Het lijkt een eeuwigheid te duren’

Op 22 maart sloeg het noodlot toe voor Sonny Colbrelli in de Ronde van...

Tim Wellens spreekt over zijn overgang naar UAE: ‘Me opofferen voor Pogacar maar ook mijn eigen kansen gaan’

Tim Wellens trekt voortaan niet meer het vertrouwde rode shirt van Lotto aan. Vanaf...

Bob Jungels stapt over naar BORA: ‘Perfecte ploeg om écht terug te keren op hoogste niveau’

Bob Jungels mocht na een positieve coronatest bijna niet meedoen aan de Tour de...

Meer zoals dit

Tim Wellens spreekt over zijn overgang naar UAE: ‘Me opofferen voor Pogacar maar ook mijn eigen kansen gaan’

Tim Wellens trekt voortaan niet meer het vertrouwde rode shirt van Lotto aan. Vanaf...

Bob Jungels stapt over naar BORA: ‘Perfecte ploeg om écht terug te keren op hoogste niveau’

Bob Jungels mocht na een positieve coronatest bijna niet meedoen aan de Tour de...

Bondscoach Vanthourenhout baalt na WK-forfait Benoot: ‘Tiesj is onvervangbaar’

Tiesj Benoot is out voor de rest van het seizoen, na een zware val...