Gesink negende op Willunga Hill: 'Porte was niet te volgen'

Robert Gesink kwam als negende boven op Willunga Hill. Met een achtste plaats in het klassement kan de renner van Team L...

Gesink negende op Willunga Hill: 'Porte was niet te volgen'
  • Robert Gesink Robert Gesink

Robert Gesink kwam als negende boven op Willunga Hill. Met een achtste plaats in het klassement kan de renner van Team LottoNL-Jumbo tevreden zijn.

Op de eerste passage van Willunga Hill zat de renner uit Varsseveld nog netjes vooraan met een aantal knechten, op de slotklim was hij in eerste instantie nergens te bekennen. "Zoals altijd eigenlijk had ik weer moeite met het tempo", verklaart de renner aan De Telegraaf.

Toch kon Gesink rustig aan opschuiven, toen hij zijn ritme gevonden had. "Veel mannen voor me ontploften op een mooie manier. Ik kon een heleboel renners zo oprapen. Ik ben blij dat ik nu in de top 10 sta. Dat was zo'n beetje het doel waarvoor we naar Australië kwamen."

'Op Porte staat geen maat'

De koninginnenrit draaide opnieuw alleen om Richie Porte. 'Op hem staat geen maat', was Gesink achteraf lovend over de Australiër. "Dat hebben we met z'n allen kunnen zien. Dat ik uiteindelijk nog in het groepje Chaves, of dicht daarbij, over de streep kwam is goed. Na drie kilometer klimmen met zo'n specialist binnen komen, noem ik netjes."

"Knap dat zijn vorm zo goed is", praat de Nederlander over Porte. "Dat betekent dat hij al met Kerstmis aan het trainen moet zijn geweest. En dan bedoel ik niet wat rijden, maar écht trainen. Dan heb je motivatie. Daaraan herken je de ware liefhebber." Of de kopman van BMC Racing Team later dit jaar spijt krijgt? "Dat lijkt me sterk. Zo vroeg in het jaar is er nog alle tijd om je rust te pakken. Straks is het een kwestie van goed omgaan met je jetlag, luisteren naar je lichaam en gas terugnemen als het nodig is. Hij komt hier vandaan, dus kan dat probleem wel hendelen. Ik zal er zelf ook geen moeite mee hebben."

Foto's: Cor Vos