Chaves over Willunga Hill: 'Dit leek wel de Tour de France'

Esteban Chaves werd vanochtend derde op Willunga Hill. De Colombiaan verzekerde zich daarmee ook van de tweede plaats in...

Chaves over Willunga Hill: 'Dit leek wel de Tour de France'
  • Esteban Chaves Esteban Chaves

Esteban Chaves werd vanochtend derde op Willunga Hill. De Colombiaan verzekerde zich daarmee ook van de tweede plaats in het klassement.

Na afloop was Chavito vooral onder de indruk van de slotklim. "Het was ontzettend zwaar, vooral bergop natuurlijk. Maar het was tegelijkertijd enorm mooi", sprak Chaves op de website van Orica-Scott. "Er stonden enorm veel mensen langs de kant, het leek twee keer drie kilometer lang op de Tour de France."

Orica-Scott deed er alles aan om een vierde ritzege binnen vijf dagen te pakken. "De ploeg werkte heel hard voor mij. Ze beschermden me de hele dag van de wind, brachten me drinken en hielden me in een geweldige positie. We probeerden met Team Sky de boel in waaiers te rijden voor de tweede keer Willunga Hill. Maar de wind blies niet hard genoeg, dus begonnen we de beklimming allen tezamen."

 'Indrukwekkend'

"Zoals de laatste jaren, viel Richie Porte rond de laatste kilometer aan", aldus Chaves. "Het was weer indrukwekkend. Ik kan hem alleen maar feliciteren, de rest kon alleen maar strijden om het podium." Die strijd vocht hij onder andere uit met landgenoot Sergio Henao. Met een derde plaats op Willunga Hill achter Porte en Nathan Haas schoof hij op naar de tweede plek in het algemeen klassement.

"Het ging ontzettend hard. Toen Richie voor de eerste keer aanviel, kon ik maar net bij hem blijven. Hij rustte tien seconden uit en viel weer aan. Ik kon echt niet meer mee", blikt Chaves terug. "Ik ben tweede in het klassement nu en ben daar blij mee. Het seizoen zo starten is mooi. We zitten in de derde week van januari, het is een WorldTour-koers en we kunnen niet klagen."

Foto's: Cor Vos