Geen Van Aert in Hoogerheide: 'Ontsteking is nog niet weg'

Wout van Aert staat komende zondag niet aan de start van de wereldbekercross in Hoogerheide. Hij reed zijn laatste cross...

Geen Van Aert in Hoogerheide: 'Ontsteking is nog niet weg'
  • Wout van Aert Wout van Aert

Wout van Aert staat komende zondag niet aan de start van de wereldbekercross in Hoogerheide. Hij reed zijn laatste cross in de regenboogtrui in Fiuggi.

De wereldkampioen veldrijden van Crélan-Charles bevestigde zijn afwezigheid in Hoogerheide tegenover Sporza. De cross in Noord-Brabant volgt, naar een traditie van de laatste jaren, een week voor het wereldkampioenschap veldrijden. Dat vindt op zondag 29 januari plaats in Bieles, in Luxemburg.

"Dat wereldkampioenschap komt gelukkig voorlopig niet in gevaar", aldus Van Aert. Voor het Wereldbeker-klassement kan hij de cross in Hoogerheide wel laten schieten, want de eindzege in die ranking heeft de Belg al op zak. Vorige week won hij nog in het Italiaanse Fiuggi Terme.

 Nog niet op de fiets

"Maar de tijd tikt natuurlijk wel", gaat de wereldkampioen verder. Hij rijdt sinds 1 januari voor Crélan-Charles, de crossploeg die gelieerd is aan Vérandas Willems-Crélan, de nieuwe ploeg van Nick Nuyens. Een ontsteking in de knie is de oorzaak van het afzeggen voor Van Aert.

Crélan-Charles bericht het volgende: "Er is beterschap in de knie, maar de ontsteking is nog niet weg. Wout mag voorlopig nog niet op de fiets van ploegdokter Toon Claes." De renner bevestigt dat zelf. "Ik ben donderdag op controle geweest, de ontsteking in de knie is nog niet weg. Balen dat ik (voorlopig) mijn laatste cross als wereldkampioen al reed, zonder het destijds in de gaten te hebben."

Foto: Cor Vos