HomeNieuwsNeoprof Guerreiro (Trek-Segafredo) zevende in koninginnenrit Down Under

Neoprof Guerreiro (Trek-Segafredo) zevende in koninginnenrit Down Under

Toptalent Ruben Guerreiro slaagde duidelijk voor zijn eerste test als profrenner. Hij werd zevende in de koninginnenrit...

Toptalent Ruben Guerreiro slaagde duidelijk voor zijn eerste test als profrenner. Hij werd zevende in de koninginnenrit van de Tour Down Under.

De Portugees van Trek-Segafredo deelde aanvankelijk in Australië het kopmanschap met de Colombiaanse Tour-revelatie Jarlinson Pantano. Ook Peter Stetina had een vrije rol. “We hadden drie jongens die alle drie bij de beste tien konden rijden vandaag”, vertelde Guerreiro op de website van Trek-Segafredo.

Uiteindelijk was hijzelf op een zevende plaats de beste renner van de Italo-Amerikaanse ploeg. De 22-jarige renner maakte de afgelopen winter de overstap van de Amerikaanse opleidingsploeg Axeon Hagens Berman. De Portugees bezet nu de veertiende plaats in het voorlopige algemeen klassement (op 29 seconden van leider Richie Porte) en hield aan zijn prestatie van vanochtend de witte jongerentrui over.

Ruben Guerreiro onderweg in de tweede etappe van de Tour Down Under. Ruben Guerreiro onderweg in de tweede etappe van de Tour Down Under.

‘Goed gevoel’

“Ik vertelde de ploeg al snel dat ik me vandaag goed voelde”, gaat de Portugees verder. “De ploeg hielp me de hele dag en zo kon ik de beklimming goed van voren aanvangen. Ik hou van dit soort steile beklimmingen.” Eerder liet Guerreiro dat al zien in de Tour of Utah van 2015, waar hij dicht eindigde op een steile puist in Salt Lake City.

“Ik moest me enorm inspannen om de eerste groep te volgen, misschien te veel aangezien ik in de slotmeters wat posities verloor”, beschrijft Guerreiro de finale. “Maar zevende is een goede klassering, ik hoop de witte trui vast te kunnen houden tot het einde en misschien wel in de top tien te eindigen.”

Stetina en Pantano reden als 22ste en 23ste over de meet. “Toen we de plaatselijke ronde rond Stirling verlieten, was het een gekkenhuis”, vertelde Stetina. “Omhoog, omlaag, valpartijen overal. Mads Pedersen lag er een keer bij. Op de beklimming werd het selectief, waardoor je wat rust kon pakken en naar voren kon komen. Het was een sprint bergop. Ruben had genoeg punch in de benen en maakte veel indruk. Ik ben niet zo’n type klimmer en kan op Willunga Hill mijn beste beentje voorzetten.”

Foto’s: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Mathieu van der Poel kan zich zondag in uniek monumentenrijtje rijden

Na een lange solo in de E3 Saxo Classic waarbij hij Wout van Aert...

🎥 Renner neemt losgeslagen paard bij de teugels tijdens koers in de Ardennen

Bizarre taferelen tijdens de Arden Challenge, een koers in de Belgische provincie Luxemburg. Een...

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Meer zoals dit

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...