HomeNieuwsChaves derde in koninginnenrit Down Under: 'Porte was indrukwekkend'

Chaves derde in koninginnenrit Down Under: ‘Porte was indrukwekkend’

Esteban Chaves werd derde in de koninginnenrit van de Tour Down Under. De kopman van thuisploeg Orica-Scott kon Richie P...

Esteban Chaves werd derde in de koninginnenrit van de Tour Down Under. De kopman van thuisploeg Orica-Scott kon Richie Porte niet volgen.

Daar was de Colombiaan van Orica-Scott na afloop van de etappe niet geheel verbaasd over. “Wat Richie deed, was fenomenaal”, aldus Chavito op de website van zijn ploeg. “Hij versnelde drie keer, het ging geweldig snel en ik kon echt niet bijblijven.”

Van tevoren was er nog twijfel over wie het kopmanschap van de Australische ploeg in de Tour Down Under zou dragen: Chaves of viervoudig winnaar Simon Gerrans. “De jongens werkten vanaf het begin van de etappe heel hard voor me, zelfs Caleb Ewan en Simon Gerrans deden dat”, legt de Colombiaan uit. Gerrans achtte de aankomst vanochtend te zwaar voor hemzelf.

Esteban Chaves kon Richie Porte bij zijn eerste versnelling nog volgen. Esteban Chaves kon Richie Porte bij zijn eerste versnelling nog volgen.

Nooit opgeven

De gisteren 27 jaar oud geworden Colombiaan heeft nu 22 seconden achterstand op leider Porte in het algemeen klassement. “Dat is een groot gat in een ronde van een week”, stelt hij. “Maar je weet het maar nooit. We moeten gewoon blijven vechten voor de zege, dat is belangrijk. We moeten het blijven proberen en dan zien we het wel in de finales van etappes.”

De Colombiaan startte dit jaar voor het eerst in januari zijn seizoen. Normaal komt Chaves pas eind februari bovendrijven. “De laatste seizoenen was ik aan het begin nooit goed, wanneer ik bijvoorbeeld in Frankrijk of Spanje aan het jaar begon”, legt de nummer twee van de Giro van 2016 en nummer drie van de Vuelta van 2016 uit. “Ik had nooit goede resultaten, dus om nou hier in mijn eerste koers – ook nog eens een WorldTour-wedstrijd – derde te eindigen in een etappe doet me veel deugd.”

Foto’s: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Tour-anekdotes Gaudu: ‘Sagan zei tegen Pogi dat hij niet de ballen had om te demarreren, twee seconden later was hij weg’

Profwielrenners zijn vergeleken met bijvoorbeeld voetballers - uitzonderingen daargelaten - altijd zeer toegankelijk maar...

Stybar over toekomst: ‘Een vraagteken gezien mijn leeftijd en de gezondheidsproblemen’

Tweede in de Tour of Leuven, ook wel bekend als de Memorial Jef Scherens....

Zwift nog eens drie jaar hoofdsponsor Tour Femmes

Dat de Tour de France Femmes geen eendagsvlieg zou zijn, was al wel duidelijk...

Video | De drie seconden die Marianne Vos de das om doen: ‘Blijkbaar voldoende voor UCI’

Waar we in juli vooral de prachtige wielersport vierden met twee schitterende Tour de...

Meer zoals dit

Zwift nog eens drie jaar hoofdsponsor Tour Femmes

Dat de Tour de France Femmes geen eendagsvlieg zou zijn, was al wel duidelijk...

Video | De drie seconden die Marianne Vos de das om doen: ‘Blijkbaar voldoende voor UCI’

Waar we in juli vooral de prachtige wielersport vierden met twee schitterende Tour de...

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...