Van Poppel: "Ontzettend dicht bij Ewan"

Danny van Poppel kwam net tekort in de eerste etappe van de Tour Down Under. De Nederlander van Team Sky moest genoegen...

Van Poppel: "Ontzettend dicht bij Ewan"

Danny van Poppel kwam vanochtend net tekort in de eerste etappe van de Tour Down Under. De Nederlander van Team Sky moest genoegen nemen met een tweede plaats, achter Caleb Ewan.

In de ingekorte eerste etappe van de Tour Down Under was Caleb Ewan de rapste. De Australiër van Orica-Scott verschalkte Danny van Poppel, die strandde op plek twee.

"Ik kwam van erg ver, maar kon in een hoog tempo finishen, ontzettend dicht bij Ewan", zegt Van Poppel na afloop. "Op zondag (de People's Choice Classic, red) waren mijn teamgenoten geweldig en verprutste ik het eigenlijk. Dus vandaag was ik ontzettend gemotiveerd om het beter te doen."

"Het was vandaag er warm en de laatste ronde was hectisch", vervolgt de Nederlander van Team Sky. "Maar wanneer het op sprinter aankomt, weet ik dat ik de Britse renners in dit team kan vertrouwen. Dus wanneer ik hen volg, weet ik dat ik goed zit voor de eindsprint."

Morgenochtend komt Van Poppel er waarschijnlijk niet aan te pas, want de tweede etappe eindigt met een zestal kilometers klimmen, waarvan vooral de laatste anderhalve kilometer vrij steil is.

Foto: Cor Vos