Poels kopman in Parijs-Nice

Wout Poels is in de 75ste Parijs-Nice de kopman van Team Sky. De Nederlander mag dit jaar vaker in de 'kleinere' rondes...

Poels kopman in Parijs-Nice
  • Wout Poels Wout Poels

Wout Poels is in de 75ste Parijs-Nice de kopman van Team Sky. De Nederlander mag dit jaar vaker in de 'kleinere' rondes voor eigen kans gaan.

Wout Poels wist vorig jaar zijn eerste monument te winnen met Luik-Bastenaken-Luik en ook voor Team Sky was dit een primeur.

"Dit seizoen gaat er een klein beetje anders uitzien dan het vorige", zegt Poels tegen de NOS. "Ik mag iets vaker voor mijn eigen kans gaan. Zoals in Parijs-Nice als kopman en misschien ook in de Ronde van Zwitserland. Ik denk dat de ploeg er ook wel vertrouwen in heeft."

Poels zelf wilde zich het liefst eens testen als kopman in een grote ronde, maar Sky kiest in de Giro d'Italia voor Geraint Thomas/Mikel Landa en in de Tour de France zal Chris Froome weer de captain zijn.

"Je hebt in onze ploeg renners die kunnen winnen, renners die anderen helpen om te winnen en renners die leren om te winnen", legt teambaas Dave Brailsford op het trainingskamp van Team Sky uit. "Wout kan de grote wedstrijden winnen. Hij moet alleen nog leren hoe hij ook de grote rondes kan winnen."

Foto: ANP Foto