Vos wint op spekglad parkoers van Fiugi, De Boer pakt wereldbeker

Marianne Vos heeft nog maar eens aangetoond kandidate nummer een te zijn om wereldkampioen veldrijden te worden. Er was...

Vos wint op spekglad parkoers van Fiugi, De Boer pakt wereldbeker

Marianne Vos heeft nog maar een veldrit op haar naam geschreven. In het Italiaanse Fiugi was ze andermaal de beste. Ze bleef Katarina Nash en landgenote Sophie de Boer ruim voor. Door haar derde plaats verzekerde De Boer zich wel van de eindzege in de wereldbeker. 

De cross werd gekenmerkt door een spekgladde ondergrond. Meerdere rensters hadden moeite met de gladheid. Onder andere de Belgische Ellen Van Loy ging meerdere keren onderuit. Wie wel goed ging, was Vos. Al vroeg sloeg de Nederlands kampioene een gat en dat breidde ze gestaag uit. Uiteindelijk had ze op de streep een voorgift van veertig seconden op nummer twee Nash.

Weer negentien seconden later bolde De Boer over de streep. Bij afwezigheid van de nummer twee in het klassement, Sanne Cant, was dat voldoende om als eerste te eindigen in de wereldbeker. Ze won een cross in de strijd om de wereldbeker, namelijk die van Las Vegas.

Foto: Cor Vos