Sagan knecht in Tour Down Under voor McCarthy: 'Belangrijk voor hem'

Peter Sagan wil niet voor eigen succes gaan in de Tour Down Under. De wereldkampioen wil zich in dienst stellen van Jay...

Sagan knecht in Tour Down Under voor McCarthy: 'Belangrijk voor hem'
  • Peter Sagan Peter Sagan

Peter Sagan wil niet voor eigen succes gaan in de Tour Down Under. De wereldkampioen wil zich in dienst stellen van Jay McCarthy.

Dat zei de Slowaak tegen Cyclingnews. "Hij zal beter zijn op de zware aankomsten", aldus de wereldkampioen. "Ik wil gewoon niet vallen en in goede conditie uit deze Tour Down Under komen." Het is de eerste koers voor Sagan met zijn nieuwe ploeg Bora-Hansgrohe.

Sagan is tevreden over wat hem te wachten staat de aankomende week. "Het is een mooie koers. De ritten zijn soms moeilijk, maar niet al te zwaar. Ze zijn helemaal niet te lang. Een goed parkoers dus. Ik heb de aankomst in Paracombe gezien. Dat is wellicht nog te zwaar voor mij nu. En de Willunga Hill ken ik natuurlijk van mijn eerste profkoers ooit in 2010."

De winst van McCarthy vorig jaar in Stirling. De Australiër klopte Diego Ulissi.

[video mp4="https://cdn.pijper.io/source/wieler-revue/source/wielerrevue/2017/01/Jay-McCarthy-of-Tinkoff-Wins-Stage-2-of-the-Santos-Tour-Down-Under.mp4"][/video]

'Hoop dat mijn vorm slecht is'

Milaan-Sanremo is nog ver weg. Toch besloot de Slowaak al in Australië te starten aan zijn seizoen. "Ik wil rustig in vorm komen, dus deze koers is daarvoor ideaal. We zullen dag per dag bekijken of ik mee ga doen in de sprints. Misschien als er een technische aankomst is. De koers is niet heel zwaar en niet heel lang, dus je kunt rustig in conditie komen."

Hij hoopt wel dat zijn vorm nog niet te goed is. "Ik bekijk het dag voor dag. Er zijn geen plannen voor het klassement. Het is mijn eerste koers en ik wil mezelf kalm houden. De seizoenen worden langer en langer. Je moet op het goede moment in vorm zijn. Ik heb hier een goede voorbereiding achter de rug en ben hier al twee weken." Hij wil benadrukken dat hij knecht voor McCarthy, die hier vorig jaar een etappe won. "Het is een belangrijke koers voor hem. We willen hem helpen voor het klassement."

Foto: Cor Vos