Hanegraaf beschuldigt Thomas Dekker van afpersing

Jacques Hanegraaf stelt dat Thomas Dekker hem heeft afgeperst. De voormalig manager van TD zou publiekelijk zwart gemaak...

Hanegraaf beschuldigt Thomas Dekker van afpersing

Jacques Hanegraaf stelt dat Thomas Dekker hem heeft afgeperst. De voormalig manager van TD zou publiekelijk zwart gemaakt worden.

Dat zegt Hanegraaf tegen De Telegraaf. In het boek Mijn Gevecht, een kort geleden gepubliceerde biografie over Thomas Dekker, wordt Hanegraaf genoemd als de persoon die Dekker actief hielp naar doping te zoeken. Dekker stelt zelfs dat zijn manager hem persoonlijk in contact bracht met Eufemiano Fuentes.

"Ik word in het boek neergezet als een crimineel", aldus de manager. "Terwijl ik die Fuentes nooit van mijn leven heb ontmoet. Thomas zegt bovendien dat ik óók doping heb gebruikt." De manager van TD was zelf in het verleden ook wielrenner.

Schulden

Hanegraaf stelt dat de beschuldigingen gebaseerd zijn op wraak. In 2012 dreigde Dekker hem namelijk publiekelijk zwart te maken. Dit omdat hij zou hebben aangedrongen op de aflossing van al jaren opgebouwde schulden. "In een brief kondigde Thomas aan oude koeien uit de sloot te halen als ik een incassoprocedure zou starten."

Sindsdien was er volgens de manager geen contact meer tussen de twee. "Hij sleept me met opzet mee in zijn dopingverhaal, omdat ik geld van hem terug wil hebben." Het zou gaan om tienduizenden euro's. "Onder meer voorschotten die ik namens Thomas betaalde." Hanegraaf sleept deze week Thijs Zonneveld, auteur van Mijn Gevecht, voor de rechter wegens gebrek aan wederhoor. Dekker stelt dat er in zijn verhaal niets dan waarheid staat.

Foto: Cor Vos