Ewan richt pijlen op Milaan-Sanremo en Giro d'Italia

Voor Caleb Ewan bestaan er in 2017 twee grote doelen: winst in Milaan-Sanremo en ritzeges in de Giro d'Italia. Hij begin...

Ewan richt pijlen op Milaan-Sanremo en Giro d'Italia
  • Caleb Ewan Caleb Ewan

Voor Caleb Ewan bestaan er in 2017 twee grote doelen: winst in Milaan-Sanremo en ritzeges in de Giro d'Italia. Hij begint morgen aan zijn seizoen.

Dat vertelde Pocket Rocket aan de Herald Sun. De Australische sprinter is sinds het vertrek van Michael Matthews bij Orica-BikeExchange de enige overgebleven topsprinter. Volgend jaar is Scott de nieuwe co-sponsor op het shirt van de Australische ploeg en zal de formatie Orica-Scott heten.

De Aussie begint zijn seizoen op eigen grondgebied. Morgen staat op nieuwjaarsdag de Mitchelton Bay Cycling Classic op de agenda. Ook start hij natuurlijk in de Tour Down Under. Maar Milaan-Sanremo is de belangrijkste voorjaarswedstrijd voor de Australiër. "Ik weet niet hoe ik de lengte van de koers aan zal kunnen. Het is een beetje gokken of ik bij de eersten naar de streep kom of niet. Ik kan er makkelijk bij zijn, of ik kan de afstand totaal niet aan. Wie weet?"

Frissere finales

Daarna wil Ewan in Italië blijven presteren. In mei wil hij een ritzege pakken in de Giro d'Italia. Dit jaar was hij er dichtbij in Bibione; André Greipel klopte hem. Net zoals de wereldtop hem wel vaker versloeg dit jaar. Dat moet in 2017 anders.

"Het draait er voor mij om frisser naar de streep te komen", legt Ewan de vinger op de zere plek. "Wanneer je ouder wordt, wordt het makkelijker om frisser te zijn in de finale. Ik denk dat daar mijn grote winst nog ligt." Aan zijn sprintstijl, die veel van zijn landgenoten risicovol vinden, verandert de Pocket Rocket niets. "Ik voel nooit mijn achterwiel omhoog komen", aldus Ewan. Hij hangt helemaal voorover tijdens het sprinten. "Het begint zelfs steeds natuurlijker te voelen. Ook al lijkt het raar, zo voelt het niet."

Foto's: Cor Vos