Azencross prooi voor Van Aert, ernstige valpartij Van der Poel

De Azencross in Loenhout is gewonnen door Wout Van Aert. Mathieu van der Poel maakte een lelijke valpartij, die zorgde v...

Azencross prooi voor Van Aert, ernstige valpartij Van der Poel
  • Wout van Aert Wout van Aert

De Azencross in Loenhout is gewonnen door Wout Van Aert. Mathieu van der Poel deed lang mee om de winst, maar een lelijke valpartij maakte een abrupt einde aan zijn cross.

Allerlei grote namen stonden aan de start in Loenhout: onder andere Wout Van Aert, Mathieu van der Poel, Lars van der HaarZdenek Stybar en Boy van Poppel.

In een mistig decor ging Laurens Sweeck al vroeg tegen de vlakte. Wereldkampioen Van Aert kende een dramatische start en moest al snel inhalen. De eerste ronde was voor Europees kampioen Toon Aerts. Even later vloog ook Stybar uit de bocht, maar de Tsjech kon zijn race vervolgen.

In ronde twee zette Van der Poel zijn 'motortje' aan en sloop langzaam weg bij de concurrentie. Maar na het inhaalwerk van Van Aert zette de wereldkampioen zich op kop van het achtervolgend groepje, met Michael Vanthourenhout, Serge Pauwels en Tom Meeusen.

Op exact drie ronden van het einde was er de samensmelting van de Nederlander en de vier Belgen. Een ronde later sloten ook Aerts en Corné van Kessel aan.

Daarna leek Van der Poel te versnellen, maar een lelijke valpartij zorgde voor het einde van zijn wedstrijd. De Nederlander bleef stil liggen op de grond en medische hulpdiensten voerden hem weg op een brancard. Het is nog onduidelijk wat zijn verwondingen zijn.

 

In de slotronde was het Van Aert die wegsprong bij zijn landgenoten en de Azencross op zijn palmares bij mag schrijven.

 

Foto: Cor Vos