Peeters komt met voorstel voor zwaardere crossen

Rob Peeters hoopt vaker een cross op een modderparkoers te rijden. Daarom komt hij met een voorstel: "Kunnen organisator...

Peeters komt met voorstel voor zwaardere crossen
Veldrijder Rob Peeters komt met een opmerkelijk voorstel. De ploegmaat van wereldkampioen Wout Van Aert wil kunstmatig zwaardere omlopen laten aanleggen. "Het kan toch geen stukken van mensen kosten om je parkoers onder te spuiten met water?", vraagt hij zich af op Veldritkrant.be.
Het zachte winterweer dit seizoen frustreert Peeters. "Het is tegenwoordig extreem. Wat dit jaar gebeurt, heb ik nog nooit meegemaakt. Op de cross in Ardooie na, hebben we dit seizoen nog geen enkel modderparkoers gekregen. En dat is toch een van de redenen waarvoor ik crosser ben geworden. Het hoeft niet elke week, maar veldrijden blijft toch een wintersport. Ik denk met heimwee terug aan de cross in Ardooie. Ik kan alleen hopen dat een organisator iets in mijn voorstel ziet."
Peeters hoopt dat er organisatoren zijn die zelf aan het parkoers gaan sleutelen om het zwaarder te maken. "Dat kan een schot in de roos worden. Dan zijn veldrijders tevreden, het publiek krijgt spektakel en het zal mooie beelden opleveren. In elk dorp zijn er voldoende landbouwers die regenwater kunnen leveren. Of is het geen optie om de brandweer in te schakelen?", weegt Peeters de haalbaarheid af van zijn plan.
Foto: Cor Vos