Latour gaat debuut maken in Tour de France

Pierre Latour gaat komend jaar zijn eerste Tour de France rijden. Er is echter één maar: "Ik moet wel over de juiste vor...

Latour gaat debuut maken in Tour de France
  • Pierre Latour Pierre Latour

Pierre Latour gaat komend jaar naar alle waarschijnlijkheid zijn debuut maken in de Tour de France. De jonge Fransman van Ag2r-La Mondiale moet namelijk wel over de juiste vorm beschikken wil hij de Tour de France aandoen. 

Afgelopen jaar reed Latour zijn eerste grote ronde. In de Ronde van Spanje boekte hij direct een etappezege door op de Alto de Aitana Darwin Atapuma voor te blijven. "In de Vuelta heb ik veel geleerd wat betreft herstellen. Afgelopen seizoen reed ik vrij constant in de WorldTour, maar wel vlak achter de top. Volgend jaar hoop ik een grotere rol te spelen in het klassement en wil ik wat meer winnen. Maar de stappen naar de top worden moeilijker en moeilijker", laat hij weten aan L'Equipe.

In hoeverre Latour voor eigen kansen mag rijden in Frankrijk is nog de vraag. De absolute kopman van Ag2r-La Mondiale zal wederom Romain Bardet zijn, die dit jaar tweede werd. In eerste instantie leek het erop dat Bardet richting Italië zou trekken voor de Giro d'Italia, maar na overleg met de ploegleiding is toch besloten dat hij voor een klassement gaat in de Ronde van Frankrijk.

Foto: Cor Vos