Vos: "Ik voelde me nog beter dan vorige week in Antwerpen"

Vorige week werd Marianne Vos vierde, maar gisteren was ze wel de beste. "Het gevoel is nu nog beter dan vorige week in...

Vos: "Ik voelde me nog beter dan vorige week in Antwerpen"

Marianne Vos kwam al dichtbij de overwinning bij haar comeback in het veld, maar in Antwerpen moest ze nog genoegen nemen met een vierde plaats. Bij haar tweede cross, de Superprestige van Diegem, mocht ze wel het zegegebaar maken. 

Doordat Vos weinig in het veld heeft gereden tot nog toe, moest ze achteraan beginnen. Net als vorige week was ze ook in Diegem weer genoodzaakt de achtervolging in te zetten. "Dat wist ik natuurlijk vooraf. Het is vooral wringen in de eerste paar honderd meter. Toen ik weer opgeschoven was, zag ik dat de eersten al ver weg waren, maar het liep gelukkig goed en ik kon dit keer wel aansluiten", laat ze weten op de site van RaboLiv.

In de voorlaatste ronde draaide Vos de duimschroeven nog eens stevig aan. In de zandbak liet ze Sanne Cant achter. "Voor de overwinning kunnen rijden, is altijd geweldig. Maar nu is het gevoel nog beter. Ik vond dat ik al goed begonnen was in Antwerpen, maar vandaag liep het nog beter. Het was een heerlijke cross en Sanne Cant heeft het me knap lastig gemaakt. Dat geeft de overwinning voor mij nog meer waarde."

Foto: Cor Vos