Kelderman: "Ik had iets anders nodig"

Wilco Kelderman kende twee moeilijke jaren, maar die hoopt hij bij Team Sunweb van zich af te schudden. "Ik had een ande...

Kelderman: "Ik had iets anders nodig"
  • Team DSM Team DSM
  • Wilco Kelderman Wilco Kelderman

Wilco Kelderman verruilde LottoNL-Jumbo deze winter voor Team Sunweb. Volgens de Gelderlander was dat nodig ook, want bij de gele brigade bevond hij zich op een doodlopend spoor. "Na de Tour de France had ik al in mijn hoofd dat ik moest vertrekken bij LottoNL-Jumbo."

Na twee teleurstellende seizoenen met hier en daar een hoogtepunt, voelde Kelderman dat het tijd werd voor iets nieuws. "Ik had iets anders nodig, nieuwe mensen om me heen. Ik ben altijd nieuwsgierig geweest naar hoe andere teams te werk gaan. Er viel wat te kiezen, maar Team Sunweb had een heel interessant verhaal. Bovendien rijden er genoeg Nederlanders bij dit team", laat hij weten aan Cyclingnews.

Ronde van Romandië

Bij het Duitse team moet Kelderman weer terugkeren naar de Kelderman van 2014. "Twee jaar geleden had ik een heel goed seizoen en ik verwachtte de jaren erna een hoop van mezelf, maar het kwam er niet echt uit. Misschien dat ik die grote stap te snel heb gemaakt. Misschien had ik de Giro nog een jaar moeten doen in 2015. Als renner wil je altijd meer, maar op het einde kan het teveel zijn. Ik deed teveel trainingen, had geen goed eetpatroon en werkte teveel aan overall fitness. Ik vergat de basis."

Ondanks de twee mindere jaren gelooft Kelderman nog steeds dat hij in staat is goede klassementen te rijden. "Ik denk dat ik nog steeds een klassementsman ben, maar het is beter voor me dat ik begin met rondes van een week. Bijvoorbeeld een race als de Ronde van Romandië. Van daaruit kijken we wel verder voor de drieweekse rondes."

Foto: Cor Vos