Van der Haar op Tweede Kerstdag aan start cross

Voor Lars van der Haar geen uitgebreide kerstlunch op Tweede Kerstdag. De Nederlander van Giant-Alpecin staat aan de sta...

Van der Haar op Tweede Kerstdag aan start cross

Voor Lars van der Haar geen uitgebreide kerstlunch op Tweede Kerstdag. De Nederlander van Giant-Alpecin staat maandag aan de start van de cross in Heusden-Zolder.

Op 6 november liep Lars van der Haar een scheur van tien centimeter in een spier op. Even leek het erop dat de Nederlander van Giant-Alpecin dit jaar niet meer in actie zou komen, maar Van der Haar neemt op Tweede Kerstdag deel aan de wereldbeker-cross in Heusden-Zolder.

"Ik ben erg blij dat ik in Heusden-Zolder kan starten", zegt Van der Haar. "Ik heb een aantal zware weken achter de rug en ik heb hard gewerkt aan mijn herstel. Op deze manier kan ik mijn tijd bij Giant-Alpecin goed afsluiten en kan ik een frisse start maken in januari."

Voor Van der Haar is het een van de laatste wedstrijd in dienst van Giant-Alpecin, want de 25-jarige coureur stapt op Nieuwjaarsdag over naar Telenet-Fidea, het team van Sven Nys. In Heusden-Zolder rekent hij niet automatisch op een goed resultaat.

"Ik focus me niet op een goed resultaat", vervolgt Van der Haar. "Het voornaamste doel is om de koers uit te rijden." Na de koers op maandag neemt Van der Haar samen met zijn staf een beslissing over deelname aan de wedstrijd in Loenhout, die voor 29 december gepland staat.

Foto: Cor Vos