Nieuwe LottoNL-Jumbo-helper Van den Broeck wil geen kopman meer zijn

Jurgen Van den Broeck heeft het kopmanschap voor een grote ronde uit zijn hoofd gezet. "Alle stress die er bij komt kijk...

Nieuwe LottoNL-Jumbo-helper Van den Broeck wil geen kopman meer zijn

Jurgen Van den Broeck heeft het kopmanschap voor een grote ronde uit zijn hoofd gezet. De Belg moet bij LottoNL-Jumbo uitgroeien tot meesterknecht van Steven Kruijswijk in de Giro d'Italia en Vuelta a España.

Na een jaar bij Katusha komt Jurgen Van den Broek weer 'thuis'. Althans, zo ervaart de Belg het bij zijn nieuwe Nederlandse broodheer.

"Ik liep er verloren tussen al die nationaliteiten bij Katusha", zegt Van den Broek tegen Sporza. "Bij LottoNL-Jumbo spreek ik de taal van de meeste andere renners, dat is toch een groot verschil. Je voelt je meteen thuis. Het voelt goed aan."

De 33-jarige Van den Broeck werd in dienst van Omega Pharma-Lotto in 2010 nog derde in de Tour de France en in 2012 voor Lotto Belisol vierde in de Franse drieweek. Maar om nog een keer voor het klassement te gaan in een grote, daar past de Belg voor.

"Ik wil geen kopman meer zijn", vervolgt hij. "Het was mijn voorwaarde om naar LottoNL-Jumbo te komen dat ik niet meer voor eigen succes zou moeten gaan. Ik wil alleen nog helpen. Alle stress die bij het kopmanschap komt kijken, hoeft niet meer voor mij. Ik heb daar genoeg van. Ik wil meer iemand helpen als Kruijswijk. Ik haal daar voldoening uit."

Foto: Cor Vos