HomeNieuwsKruijswijk naar Giro en Vuelta, Gesink rittenkaper Tour

Kruijswijk naar Giro en Vuelta, Gesink rittenkaper Tour

LottoNL-Jumbo gaat met Steven Kruijswijk voor eindwinst in de Giro d’Italia en wil met Robert Gesink een etappe winnen i...

LottoNL-Jumbo aast met Dylan Groenewegen op zeges in grote wedstrijden, gaat met Steven Kruijswijk voor eindwinst in de Giro d’Italia en wil met Robert Gesink een etappe winnen in de Tour de France.

Vandaag presenteert LottoNL-Jumbo de nieuwe selectie, de nieuwe kleding en de nieuwe doelen voor 2017.

Lars Boom
De uitgesproken kopman voor de voorjaarsklassiekers is Lars Boom. “Het voelt erg goed om weer terug te zijn bij de ploeg waar ik jaren gefietst heb.” Boom is blij om met veel bekende gezichten zijn voorbereiding op het komende seizoen te starten. “Ik start mijn seizoen in de Ronde van de Algarve waarna mijn voorjaar echt begint met de Omloop, Parijs – Nice en alle voorjaarsklassiekers. Met deze ploeg om mij heen worden dat de belangrijkste doelen van dit jaar.”

Daarnaast wil Boom de kennis en ervaring die LottoNL-Jumbo in huis heeft gebruiken om tijdritten te winnen. “De Bianchi Aquila is de laatste jaren enorm ontwikkeld en is misschien wel de beste tijdritfiets in het peloton. De ploeg hecht veel waarde aan deze discipline en ik wil ook daar scoren. Ik train meer dan ooit op de tijdritfiets en ik heb testen gedaan om zo goed mogelijk op de fiets te zitten.”

Robert Gesink
Voor Robert Gesink begint het seizoen vroeg dit jaar. “Ik ga na de jaarwisseling richting Australië om daar de Tour Down Under te rijden. Daarnaast rijd ik in Abu Dhabi en bouw ik verder richting de Tour. Ik vind het mooi om het jaar op een avontuurlijke wijze met veel verschillende koersen te starten. In de Tour Down Under is het altijd afwachten hoe je uit de winter komt, maar als het er in zit ga ik daar voor een goed klassement. Later in het seizoen start ik in de Tour of California.”

Na Californië zal het vizier op juli staan. In de Tour de France wil de ploeg samen met Gesink gaan voor etappezeges. “Ik wil heel graag een Tourrit winnen en daar gaan we met de hele ploeg alles aan doen.

De overwinning op de Aubisque in de Vuelta gaf Robert Gesink een enorme boost. “De laatste jaren waren voor mij echt een eye-opener. De Tour van 2015 en de Vuelta van 2016 gaven mij het gevoel dat er nog heel veel in zit. Ik vind het schitterend om in de komende Tour voor ritzeges te gaan. Terug naar mijn roots van aanvallend koersen en erin vliegen.”

Dylan Groenewegen
De vooruitgeschoven sprinter van LottoNL-Jumbo is ook in 2017 Dylan Groenewegen. De Nederlands Kampioen hoopt komend seizoen de beste sprinters ter wereld te kunnen verslaan. Hij is blij met het vertrouwen dat de ploeg hem geeft door middel van de sprinttrein. “Het is allemaal heel snel gegaan; de sprinttrein werd steeds beter en ik begon te winnen. Het is logisch om met dit project door te gaan.” In hoofdlijnen zal er weinig aan de trein veranderen. “Wel hebben we een mooie toevoeging aan deze trein. Lars Boom gaat ook zijn steentje bijdragen en is daar de ideale renner voor. Hij kan goed sturen, weet zich prima te plaatsen en kan lang een hoog vermogen trappen.”

Voor Dylan Groenewegen zal 2017 er grotendeels uit gaan zien als het vorige seizoen. “De grote doelen in 2017 zijn het Nederlands Kampioenschap en opnieuw de Tour. Ik zou dolgraag mijn rood-wit-blauwe trui met een jaar verlengen en die in de Tour de France laten zien om daar het gevecht aan te gaan met de beste sprinters ter wereld. In de Eneco Tour heb ik getoond dat ik de sprinttop aan kan.

Voordat het zover is start Groenewegen eerst in de Ronde van Qatar en de Ronde van de Algarva. “Ik kan niet wachten om opnieuw te kunnen sprinten voor de overwinning. Het liefste doen we dat natuurlijk zo snel mogelijk in de ronde van Qatar en in klassiekers zoals Kuurne-Brussel-Kuurne en Gent-Wevelgem. Zodra de trein staat en de sprints worden gewonnen geeft dat een enorme boost voor het verdere seizoen.”

Steven Kruijswijk
Steven Kruijswijk liet in 2016 zien dat hij mee kan doen om de overwinning in een grote ronde. Ook in 2017 start hij de Ronde van Italië met het allerhoogste doel, de roze trui. “Mijn winter en het voorjaar staat in het teken van het grote doel, de Giro. Samen met de ploeg gaan we er alles aan doen om opnieuw in topvorm aan de start te verschijnen.”

Kruijswijk tekende dit jaar bij en heeft het volle vertrouwen om met LottoNL-Jumbo voor het hoogst haalbare, eindwinst in een grote ronde, te kunnen gaan. De ploeg doet er alles aan om Kruijswijk tijdens de Giro perfect te kunnen steunen. “De ploeg heeft in samenspraak met mij een aantal renners aangetrokken die mij kunnen bijstaan in de Giro. De Ronde van Italië is net als in 2016 het belangrijkste doel voor mij. Stef Clement en Jurgen Van den Broeck gaan belangrijke renners voor mij worden. Daarom rijden zij ook bijna hetzelfde programma en gaan zij ook met mij op hoogtestage. Ook de rest van de Giro-selectie zal vaker met mij koersen en trainen.”

Hij is klaar om aan het seizoen te beginnen. “Door mijn val in de Vuelta was mijn seizoen snel voorbij en ging ik anders de winter in. Op dit moment lig ik goed op schema de Giro. Mijn seizoen begint in februari en dan zal alles in het teken staan van de Giro. Daarna richt ik mijn pijlen op de Vuelta om ook daar voor het algemeen klassement te gaan.”

Foto: ANP Foto

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Bas Tietema neemt afscheid als profwielrenner: ‘Heb me al aangemeld voor ploegleiderscursus’

Zijn eigen wielerploeg TDT-Unibet maakt komend seizoen de overstap naar een procontinentale status in...

🎥 Zwarte wielerschoenen? Die worden maar liefst 22 graden warmer in de zon!

Wie denkt dat de keuze voor wielerschoenen er eentje is die alleen gemaakt wordt...

Patrick Lefevere stuurt mail naar renners en personeel: ‘Er vonden gesprekken met verschillende partijen plaats’

Zondagavond raakte bekend dat Soudal Quick-Step en Jumbo-Visma al sinds juli in gesprek zijn...

📸 Lance Armstrong herenigd met Jan Ullrich op Mallorca: ‘Blij om te zien dat hij terug gezond is’

De oude garde van US Postal vertoeft op dit moment op het Spaanse eiland...

Meer zoals dit

Bas Tietema neemt afscheid als profwielrenner: ‘Heb me al aangemeld voor ploegleiderscursus’

Zijn eigen wielerploeg TDT-Unibet maakt komend seizoen de overstap naar een procontinentale status in...

Patrick Lefevere stuurt mail naar renners en personeel: ‘Er vonden gesprekken met verschillende partijen plaats’

Zondagavond raakte bekend dat Soudal Quick-Step en Jumbo-Visma al sinds juli in gesprek zijn...

MPCC maakt zich zorgen over stijgend aantal dopinggevallen: ‘Geloofwaardigheid staat op het spel

De MPCC (Mouvement Pour un Cyclisme Crédible) heeft voor de tweede keer dit jaar...