'Wisselingen binnen LottoNL-Jumbo qua ploegleiding'

LottoNL-Jumbo gaat het anders doen. Vooral qua ploegleiders vindt er een wisseling plaats; Nico Verhoeven richt zich wee...

'Wisselingen binnen LottoNL-Jumbo qua ploegleiding'

LottoNL-Jumbo gaat het vanaf het volgende seizoen anders doen in de top. Vooral qua ploegleiders vindt er een wisseling plaats; Nico Verhoeven richt zich weer op het tactische gedeelte.

Dat schrijft De Telegraaf.

Nico Verhoeven richt zich weer op het tactische gedeelte. Hij zal veel meer wedstrijden in de ploegleiderswagen zitten en in de koers direct sturing geven aan de wielerploeg. Vanuit de renners kwam geregeld de opmerking dat ze de ‘oude Nico' terug wilden', aldus de 'krant van wakker Nederland'. Een Verhoeven die in zijn jaren bij de beloften en in zijn eerste jaren bij de profploeg voor de renners door het vuur ging, maar hen juist ook op hun plaats kon zetten. Doordat Verhoeven er de afgelopen jaren te veel functies bij kreeg, kon hij zich niet meer volledig richten op de taken waar hij juist zo sterk in was. Men hoopt nu dat Verhoeven weer uitgroeit tot het tactisch meesterbrein achter de wielerploeg.

Verhoeven zal ook de andere ploegleiders Frans Maassen, Addy Engels, Jan Boven, Grischa Niermann en Sierk Jan de Haan aansturen. Niermann en De Haan zijn nieuw in de technische staf en komen van de opgeheven Rabobank-opleidingsploeg. Niermann reed eerder dertien jaar voor het profteam van Rabobank, De Haan zal bij geel-zwart werkzaam zijn als ploegleider/trainer.

Merijn Zeeman zal sporadisch in de ploegleiderswagen te vinden zijn; hij gaat als performance manager de renners bijstaan in hun voorbereiding op de wedstrijden en stuurt de trainers en het personeel aan bij het samenwerken met de coureurs. Over zijn tactische kennis in de koers waren er binnen de ploeg twijfels, terwijl de meeste renners zijn manier van coaching wel kunnen waarderen. Ook moet Zeeman zorgen dat er een betere samenwerking met de schaatsploeg komt.

Foto: Cor Vos