HomeNieuws'Wisselingen binnen LottoNL-Jumbo qua ploegleiding'

‘Wisselingen binnen LottoNL-Jumbo qua ploegleiding’

LottoNL-Jumbo gaat het anders doen. Vooral qua ploegleiders vindt er een wisseling plaats; Nico Verhoeven richt zich wee...

LottoNL-Jumbo gaat het vanaf het volgende seizoen anders doen in de top. Vooral qua ploegleiders vindt er een wisseling plaats; Nico Verhoeven richt zich weer op het tactische gedeelte.

Dat schrijft De Telegraaf.

Nico Verhoeven richt zich weer op het tactische gedeelte. Hij zal veel meer wedstrijden in de ploegleiderswagen zitten en in de koers direct sturing geven aan de wielerploeg. Vanuit de renners kwam geregeld de opmerking dat ze de ‘oude Nico’ terug wilden’, aldus de ‘krant van wakker Nederland’. Een Verhoeven die in zijn jaren bij de beloften en in zijn eerste jaren bij de profploeg voor de renners door het vuur ging, maar hen juist ook op hun plaats kon zetten. Doordat Verhoeven er de afgelopen jaren te veel functies bij kreeg, kon hij zich niet meer volledig richten op de taken waar hij juist zo sterk in was. Men hoopt nu dat Verhoeven weer uitgroeit tot het tactisch meesterbrein achter de wielerploeg.

Verhoeven zal ook de andere ploegleiders Frans Maassen, Addy Engels, Jan Boven, Grischa Niermann en Sierk Jan de Haan aansturen. Niermann en De Haan zijn nieuw in de technische staf en komen van de opgeheven Rabobank-opleidingsploeg. Niermann reed eerder dertien jaar voor het profteam van Rabobank, De Haan zal bij geel-zwart werkzaam zijn als ploegleider/trainer.

Merijn Zeeman zal sporadisch in de ploegleiderswagen te vinden zijn; hij gaat als performance manager de renners bijstaan in hun voorbereiding op de wedstrijden en stuurt de trainers en het personeel aan bij het samenwerken met de coureurs. Over zijn tactische kennis in de koers waren er binnen de ploeg twijfels, terwijl de meeste renners zijn manier van coaching wel kunnen waarderen. Ook moet Zeeman zorgen dat er een betere samenwerking met de schaatsploeg komt.

Foto: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Video | Belg wint knettergekke downhillrace op eiland in Afrika en deelt spectaculaire GoPro-beelden

Megavalanche La Réunion is een enduro massa-evenement waarbij het de bedoeling is om met...

9 Wielermodestatements die sowieso voor de nodige discussie gaan zorgen…

Onze redacteur legt z'n hoofd op het hakblok en speelt voor wielermodepolitie in dit artikel - maar gelukkig leven we niet in een wielerdictatuur waar de harde hand van de wielermodepolitie regeert, dus wees het vooral hartgrondig met hem oneens!

Niels Albert legt uit waarom zoveel crossers last hebben van rug: ‘Sponsors plezieren’

Mathieu van der Poel zag vorige winter zijn hele veldritseizoen in het water vallen...

Opvallend: 89-jarige man pakt Amerikaanse nationale cyclocrosstitel

We kennen allemaal het verhaal van Alejandro Valverde. De veteraan ging pas op zijn...

Meer zoals dit

Quinten Hermans keert 23 december terug in cross: ‘Ik heb eigenlijk geen idee waar ik conditioneel zal staan’

Hermans, die vanaf volgend kalenderjaar uitkomt voor Alpecin-Deceuninck, zijn laatste cross was het EK...

Niki Terpstra de Tom Boonen van Nederland: ‘Ik heb conditie, maar na een uurtje racen kom ik gesloopt uit de auto’

Al blijft het waarschijnlijk niet alleen bij gravelen, want de Noord-Hollander koestert ook ambities...

Thijs Zonneveld komt met initiatief om jeugdsport te bevorderen: ‘Sporters gaan clinics geven en daarna een deal met de klas of school aan’

Nederlanders, en de jeugd in het bijzonder, sporten steeds minder. Dat feit is Thijs...