Ochowicz heeft vertrouwen in Tourkansen Porte

BMC-manager Jim Ochowicz heeft veel vertrouwen in de mogelijkheden van zijn kopman Richie Porte in de Tour de France.

Ochowicz heeft vertrouwen in Tourkansen Porte
  • Richie Porte Richie Porte

BMC-manager Jim Ochowicz heeft veel vertrouwen in de mogelijkheden van zijn kopman Richie Porte in de Tour de France. "We willen de Tour winnen met Richie."

"Richie heeft zich dit jaar in de Tour uitstekend geweerd en heeft aangetoond erg goed met pech om te kunnen gaan. Hij is mentaal erg sterk en met wat meer geluk komen we in 2017 al een heel eind. Richie heeft dit jaar nooit het zelfvertrouwen verloren en dat is erg belangrijk voor een klassementsrenner. Daarom heb ik er ook vertrouwen in dat hij het Froome lastig kan maken in de Tour. Hij is de perfecte kopman en leider van BMC."

Geloof

Ochowicz benadrukt dan ook dat zijn ploeg BMC veel geloof heeft in de capaciteiten van Porte. "Richie heeft zoveel kwaliteit dat het hele team gelooft in hem. Natuurlijk hebben we nog een half jaar te gaan voordat de Tour begint en tussen januari en juli zijn er nog vele andere koersen, maar we moeten wel dat ene grote doel in ons achterhoofd hebben. Daarom gaan we ook met een hele specifieke groep rond Porte naar de Tour de France toewerken."