Rolland: "Tour is saai geworden"

Pierre Rolland stond de afgelopen acht edities aan de start van de Tour, maar de Fransman heeft duidelijke kritiek. "De...

Rolland: "Tour is saai geworden"

Pierre Rolland stond de afgelopen acht edities aan de start van de Tour de France, maar de Fransman heeft duidelijke kritiek. "De Tour is niet genieten voor een klassementsman."

In de afgelopen Tour de France eindigde Pierre Rolland als zestiende in het algemeen klassement. De kopman van Cannondale-Drapac kon niet met de besten mee en finishte op een halfuur van winnaar Chris Froome.

"Voor mij is de Tour berekenbaar, saai en niet iets om van te genieten als klassementsman", zegt Rolland tegen Cyclingnews. "Op bepaalde bergen weet je precies hoe het gaat: het tempo wordt iets verhoogd, dan een kleine afdaling en het laatste stuk wordt er gevlamd. Het is weinig dynamisch..."

Rolland staat desondanks toch in Dusseldorf aan de start van de Tour volgend jaar, maar voorafgaand rijdt hij nog de Giro d'Italia.

"De Giro is compleet anders dan de Tour", vervolgt de Fransman. "Daar wordt naar hartelust aangevallen en is het minder berekenbaar. Het parkoers kent vaak kleine klimmetjes, het weer kan erg slecht zijn met regen en sneeuw en de wegen zijn iets slechter dan in Frankrijk. Maar dat maakt het wel minder saai."

Foto: ANP Foto