Brailsford: "Er zijn geen dopingregels overtreden"

Dave Brailsford heeft zich vandaag tegenover een speciale parlementaire commissie moeten verantwoorden voor het mysterie...

Brailsford: "Er zijn geen dopingregels overtreden"

Dave Brailsford heeft zich vandaag tegenover een parlementair comite moeten verantwoorden voor het mysterieuze pakketje dat in 2012 aan Tourwinnaar Bradley Wiggins was overhandigd. Volgens Brailsford zat het product fluimicil in het pakket.

Voormalig lid van British Cycling Shane Sutton heeft verklaard dat er inderdaad een pakketje is verstuurd naar Wiggins maar dat hij niet op de hoogte was van de inhoud. Brailsford is via ploegarts Richard Freeman op de hoogte gebracht van het feit dat er fluimicil inzat. Fluimicil is een product tegen vastzittend slijm en wordt in Nederland vrij verkocht. Onder sommige voorwaarden mogen renners het gebruiken.

'Geen dopingregels overtreden'

Brailsford: "Ik wist aanvankelijk niets van het pakketje af. Toen ik er lucht van kreeg was het uiteraard wel mijn taak om dit serieus te nemen. Ik heb alle renners en betrokkenen gesproken en mijn conclusie is dat er geen dopingregels zijn overtreden. Toch is het wel mijn overtuiging dat er een onafhankelijk onderzoek dient te komen."