"Wielrennen wordt 'lifestyle' in Midden-Oosten"

Het allereerste WK in Qatar, volgend jaar Tour of Qatar en Abu Dhabi Tour zelfs op de WorldTour-kalender. Kortom, wielre...

"Wielrennen wordt 'lifestyle' in Midden-Oosten"

Met het allereerste WK in Qatar werd het Midden-Oosten flink geplugd door de UCI. Volgend jaar staan de Tour of Qatar en de Abu Dhabi Tour zelfs op de WorldTour-kalender. Kortom, wielrennen in de Golfstaten lijkt booming.

Met Bahrain Merida telt het peloton ook een WorldTour-ploeg uit het Midden-Oosten. "Het laat zien dat dit deel van de wereld wielrennen erg serieus neemt", aldus chief executive officer Lorenzo Giorgetti van RCS Sport tegen VeloNews. "Het is geen trend of gewoon een event, maar een cultuur en een lifestyle."

Met vier koersen in het Midden-Oosten in februari wordt de regio flink gepromoot. "Ik geloof erin dat die wedstrijden elkaar completeren", zegt racedirecteur Huraiz Almur Bin Huraiz van de Dubai Tour. "Ze belichten de regio wereldwijd en het wordt voor veel renners steeds interessanter om hier te koersen. Het laat zien dat wielrennen aan het groeien is in het Midden-Oosten."

Koersen in het Midden-Oosten 201731-04 februari: Dubai Tour06-10 februari: Tour of Qatar14-19 februari: Tour of Oman23-26 februari: Abu Dhabi Tour

Foto: Cor Vos