Gerrans: "Chaves klopt Froome in januari"

Simon Gerrans voorspelt alvast een mooi gevecht in januari tussen Johan Esteban Chaves en Chris Froome, waarbij de Colom...

Gerrans: "Chaves klopt Froome in januari"
  • Esteban Chaves Esteban Chaves
  • Chris Froome Chris Froome

Over een maand is het nieuwe wielerseizoen alweer op gang geschoten in Australië. Aussie Simon Gerrans voorspelt alvast een mooi gevecht tussen teamgenoot Johan Esteban Chaves en Chris Froome, waarbij de Colombiaan aan het langste eind trekt.

Voor de Australiërs in het peloton begint het nieuwe jaar meteen met de nationale kampioenschappen. Daarna staan de koersen Tour Down Under, de Cadel Evans Great Ocean Road Race en de Herald Sun Tour op de kalender.

Simon Gerrans voorspelt alvast mooie gevechten in zijn thuisland, met voornamelijk teamgenoot Johan Esteban Chaves en Chris Froome in de boksring. "Ik ken de selectie van Team Sky nog niet, maar ik denk dat Chaves de bovenhand heeft in het duel met Froome in de Herald Sun Tour", zegt Gerrans tegen Cycling Weekly. "Met name omdat hij de Tour Down Under in de benen heeft."

Chaves traint momenteel in zijn thuisland Colombia en zou dus goed voor de dag moeten komen in januari. Het afgelopen seizoen werd de Colombiaan tweede in de Giro d'Italia en derde in de Vuelta a España en greep hij onder andere de Ronde van Lombardije.

Foto: Cor Vos