HomeNieuwsClement wordt wegkapitein in grote ronde-formatie rond Kruijswijk

Clement wordt wegkapitein in grote ronde-formatie rond Kruijswijk

Stef Clement keert bij LottoNL-Jumbo terug in de rol van wegkapitein. Hij moet Steven Kruijswijk zo rustig mogelijk bege...

Stef Clement keert bij LottoNL-Jumbo terug in de rol van wegkapitein. Hij moet Steven Kruijswijk zo rustig mogelijk begeleiden in de Giro d’Italia.

Dat zegt hij in een interview met Omroep Brabant. Clement ruilde in 2015 Belkin in voor een avontuur bij IAM Cycling. De Zwitserse ploeg hield aan het einde van dit seizoen echter op met bestaan, waardoor de Noord-Brabander op zoek mocht naar een nieuwe werkgever.

Die vond hij in een oude baas. LottoNL-Jumbo pikte de tijdrijder namelijk op. “Ik heb in buitenlandse dienst gereden. Die drang heb ik gehad, dat heb ik achter de rug”, vertelt Clement. “Ik ging, dacht ik, een niveau lager fietsen. Maar die inkt was nog niet droog of ik kreeg een mail dat we in de World Tour gingen fietsen. Juist wat ik eigenlijk niet wilde. En zo moest ik ineens tegen mijn oude ploeg fietsen. Met een andere kopman tegen mijn vrienden. Dat wrong wel een beetje.”

Stef Clement in de afgelopen Tour de France. De Nederlander werd 18de in het algemeen klassement. Stef Clement in de afgelopen Tour de France. De Nederlander werd 18de in het algemeen klassement.

Knecht voor Kruijswijk

De reden voor de terugkomst van Clement naar LottoNL-Jumbo, is voor de ploeg duidelijk. Hij moet de wegkapitein worden voor zijn provinciegenoot Steven Kruijswijk. “Ik ben aangenomen om met Steven naar de Giro te gaan, dus mijn programma hangt af van dat van hem. Als Steven het weet, weet ik mijn programma ook.”

De Nederlander weet wat hij volgend jaar moet doen in functie van Kruijswijk. “Rust uitstralen en rust creëren”, aldus Clement. “Ik moet de rust overbrengen op de kopmannen. Sommige kopmannen presteren beter in de hectiek. Maar Steven niet. Hij is gebaat bij rust. Die rust moet ik doorgeven, ook aan de andere jongens die voor Steven rijden.”

Foto’s: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Video | Belg wint knettergekke downhillrace op eiland in Afrika en deelt spectaculaire GoPro-beelden

Megavalanche La Réunion is een enduro massa-evenement waarbij het de bedoeling is om met...

9 Wielermodestatements die sowieso voor de nodige discussie gaan zorgen…

Onze redacteur legt z'n hoofd op het hakblok en speelt voor wielermodepolitie in dit artikel - maar gelukkig leven we niet in een wielerdictatuur waar de harde hand van de wielermodepolitie regeert, dus wees het vooral hartgrondig met hem oneens!

Niels Albert legt uit waarom zoveel crossers last hebben van rug: ‘Sponsors plezieren’

Mathieu van der Poel zag vorige winter zijn hele veldritseizoen in het water vallen...

Opvallend: 89-jarige man pakt Amerikaanse nationale cyclocrosstitel

We kennen allemaal het verhaal van Alejandro Valverde. De veteraan ging pas op zijn...

Meer zoals dit

Quinten Hermans keert 23 december terug in cross: ‘Ik heb eigenlijk geen idee waar ik conditioneel zal staan’

Hermans, die vanaf volgend kalenderjaar uitkomt voor Alpecin-Deceuninck, zijn laatste cross was het EK...

Niki Terpstra de Tom Boonen van Nederland: ‘Ik heb conditie, maar na een uurtje racen kom ik gesloopt uit de auto’

Al blijft het waarschijnlijk niet alleen bij gravelen, want de Noord-Hollander koestert ook ambities...

Thijs Zonneveld komt met initiatief om jeugdsport te bevorderen: ‘Sporters gaan clinics geven en daarna een deal met de klas of school aan’

Nederlanders, en de jeugd in het bijzonder, sporten steeds minder. Dat feit is Thijs...