HomeNieuwsHofland: "Veel geleerd over mezelf het afgelopen jaar"

Hofland: “Veel geleerd over mezelf het afgelopen jaar”

Wieler Revue woont het trainingskamp van Lotto Soudal op Mallorca bij en sprak met Moreno Hofland. "Voor mij is dit een...

Wieler Revue woont het trainingskamp van Lotto Soudal op Mallorca bij en sprak met Moreno Hofland. De Nederlander maakte de overstap naar de Belgen om voorjaarsklassiekers te rijden en een plekje in de Greipel-sprinttrein te veroveren.

Voor Moreno Hofland breekt een nieuw hoofdstuk in zijn wielerloopbaan aan. De 25-jarige sprinter zet een punt achter een teleurstellend jaar bij de Nederlandse Lotto-ploeg en kijkt vooruit bij de Belgische Lotto-ploeg.

“Ik heb vorig jaar vooral veel geleerd over mezelf”, zegt Hofland tegen Wieler Revue op trainingskamp op Mallorca. “We zijn bij LottoNL-Jumbo begonnen met het opzetten van een sprinttrein voor mij, maar ik kwam er snel achter dat de manier waarop niet bij mij paste. Ik ben iemand die van lastige sprints houdt, maar ze wilden met mij ook de vlakke aankomsten winnen zoals Dylan Groenewegen dat doet. Maar zo’n type sprinter ben ik niet.”

“Ik werkte graag met Robert Wagner als laatste man in de sprinttrein”, vervolgt Hofland tegen Wieler Revue. “Maar hij heeft een operatie gehad in de winter en daarna werd hij in de kleinere koersen opgesteld met Groenewegen. En we weten hoe dat is afgelopen…” Groenewegen excelleerde en behaalde elf zeges, terwijl de zegeteller voor Hofland op nul bleef staan.

De keuze voor Lotto Soudal was voor Hofland snel gemaakt. De 25-jarige Nederlander mag in bepaalde koersen voor eigen kansen gaan, de voorjaarsklassiekers staan weer op het menu en hij wil graag een rol vervullen in de sprinttrein van André Greipel.

“Ik wil gewoon koersen winnen en koersen winnen, bij deze ploeg kan dat. In de sprinttrein kan ik ervaring opdoen en als ik de komende jaren goed op Greipel let, kan ik ontzettend veel leren. Voor mij is het een win-win-win-situatie.”

Foto: Cor Vos

website-banner

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Tour-anekdotes Gaudu: ‘Sagan zei tegen Pogi dat hij niet de ballen had om te demarreren, twee seconden later was hij weg’

Profwielrenners zijn vergeleken met bijvoorbeeld voetballers - uitzonderingen daargelaten - altijd zeer toegankelijk maar...

Stybar over toekomst: ‘Een vraagteken gezien mijn leeftijd en de gezondheidsproblemen’

Tweede in de Tour of Leuven, ook wel bekend als de Memorial Jef Scherens....

Zwift nog eens drie jaar hoofdsponsor Tour Femmes

Dat de Tour de France Femmes geen eendagsvlieg zou zijn, was al wel duidelijk...

Video | De drie seconden die Marianne Vos de das om doen: ‘Blijkbaar voldoende voor UCI’

Waar we in juli vooral de prachtige wielersport vierden met twee schitterende Tour de...

Meer zoals dit

Zwift nog eens drie jaar hoofdsponsor Tour Femmes

Dat de Tour de France Femmes geen eendagsvlieg zou zijn, was al wel duidelijk...

Video | De drie seconden die Marianne Vos de das om doen: ‘Blijkbaar voldoende voor UCI’

Waar we in juli vooral de prachtige wielersport vierden met twee schitterende Tour de...

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...