Hofland: "Veel geleerd over mezelf het afgelopen jaar"

Wieler Revue woont het trainingskamp van Lotto Soudal op Mallorca bij en sprak met Moreno Hofland. "Voor mij is dit een...

Hofland: "Veel geleerd over mezelf het afgelopen jaar"
  • Lotto Soudal Lotto Soudal
  • Moreno Hofland Moreno Hofland

Wieler Revue woont het trainingskamp van Lotto Soudal op Mallorca bij en sprak met Moreno Hofland. De Nederlander maakte de overstap naar de Belgen om voorjaarsklassiekers te rijden en een plekje in de Greipel-sprinttrein te veroveren.

Voor Moreno Hofland breekt een nieuw hoofdstuk in zijn wielerloopbaan aan. De 25-jarige sprinter zet een punt achter een teleurstellend jaar bij de Nederlandse Lotto-ploeg en kijkt vooruit bij de Belgische Lotto-ploeg.

"Ik heb vorig jaar vooral veel geleerd over mezelf", zegt Hofland tegen Wieler Revue op trainingskamp op Mallorca. "We zijn bij LottoNL-Jumbo begonnen met het opzetten van een sprinttrein voor mij, maar ik kwam er snel achter dat de manier waarop niet bij mij paste. Ik ben iemand die van lastige sprints houdt, maar ze wilden met mij ook de vlakke aankomsten winnen zoals Dylan Groenewegen dat doet. Maar zo'n type sprinter ben ik niet."

"Ik werkte graag met Robert Wagner als laatste man in de sprinttrein", vervolgt Hofland tegen Wieler Revue. "Maar hij heeft een operatie gehad in de winter en daarna werd hij in de kleinere koersen opgesteld met Groenewegen. En we weten hoe dat is afgelopen..." Groenewegen excelleerde en behaalde elf zeges, terwijl de zegeteller voor Hofland op nul bleef staan.

De keuze voor Lotto Soudal was voor Hofland snel gemaakt. De 25-jarige Nederlander mag in bepaalde koersen voor eigen kansen gaan, de voorjaarsklassiekers staan weer op het menu en hij wil graag een rol vervullen in de sprinttrein van André Greipel.

"Ik wil gewoon koersen winnen en koersen winnen, bij deze ploeg kan dat. In de sprinttrein kan ik ervaring opdoen en als ik de komende jaren goed op Greipel let, kan ik ontzettend veel leren. Voor mij is het een win-win-win-situatie."

Foto: Cor Vos