Benoot: 'Ik kan in 2017 een klassieker winnen'

Tiesj Benootbrak in 2015 definitief door met een aantal goede prestaties, maar in het afgelopen seizoen kon de Belg dat...

Benoot: 'Ik kan in 2017 een klassieker winnen'
  • Tiesj Benoot Tiesj Benoot

Tiesj Benootbrak in 2015 definitief door met een aantal goede prestaties, maar in het afgelopen seizoen kon de Belg dat hoge niveau niet helemaal vasthouden. Benoot hoopt in 2017 een klassieker te winnen maar hij geeft zichzelf de tijd. "In principe kan ik al een klassieker winnen, maar ik denk dat renners die niet Sagan of Van Avermaet heten daar wat geluk voor nodig hebben."

Benoit heeft veel geleerd van zijn mindere jaar. "Ik heb nu ook de keerzijde van de medaille leren kennen. Zo heb ik geleerd dat je beter langer kunt wachten om weer te trainen als je ziek bent geweest. Ik weet nu ook dat je hongerd procent fit moet zijn om een klassieker te rijden", zegt de renner van Lotto-Soudal tegen Sporza.

Sagan een voorbeeld

De druk wordt steeds hoger en wat dat betreft is Peter Sagan een voorbeeld voor Benoot. "Hij doet er alles aan om ook mentaal fris te blijven. Hij bekijkt het allemaal als een spelletje. Het is knap als je dat kunt doen als alle schijnwerpers op je gericht staan."