HomeNieuwsSergeant: "Wil de Hofland van Kuurne '14 weer zien"

Sergeant: “Wil de Hofland van Kuurne ’14 weer zien”

Toen Marc Sergeant hoorde dat Moreno Hofland nog geen contract had, was hij verbaasd. "Bij Lotto Soudal wil ik de Hoflan...

Wieler Revue woont het trainingskamp van Lotto Soudal op Mallorca bij en sprak met teammanager Marc Sergeant over het aantrekken van Moreno Hofland. “Ik wil de Hofland van Kuurne ’14 weer zien.”

Lotto Soudal zag zijn enige Nederlander Pim Ligthart vertrekken naar Roompot-Nederlandse Loterij en trok daarom, ook vanwege sponsoroverwegingen, weer een landgenoot aan. Moreno Hofland rijdt de komende twee seizoen in het rood van de Belgische WorldTour-ploeg.

“Toen ik merkte dat hij nog geen contract voor volgend jaar had, was ik wel verbaasd”, zegt Marc Sergeant tegen Wieler Revue op het trainingskamp op Mallorca. “Door de snelle opkomst van Dylan Groenewegen was hij wat op een zijspoor belandt, maar hij wil weer van dat zijspoor af. Ik ga graag terug naar de herinnering van Kuurne-Brussel-Kuurne in 2014. Daar gaan tien renners er vandoor en Hofland is er een van. Die Hofland wil ik weer zien.”

Hofland wordt in die editie van Kuurne tweede achter Tom Boonen en bij Lotto Soudal mag de 25-jarige sprinter het in die wedstrijden weer proberen, want Andre Greipel blijft sprinter nummer een bij de Belgische formatie.

“Hij mag in bepaalde koersen inderdaad voor eigen kans gaan”, beaamt Sergeant tegen Wieler Revue. “Maar hij gaf aan de job van Greg Henderson als laatste man in de sprinttrein ook wel te zien zitten. We gaan proberen hem in de sprinttrein van Greipel ter formeren. Maar in die rol moet hij ook groeien, want Hofland heeft dat nog niet eerder gedaan. Hij moet gevoel voor timing krijgen, niet meteen volle bak aangaan maar geleidelijk het tempo opvoeren… al dat soort dingen moet hij leren.”

Foto: Cor Vos

website-banner

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die...

10 Keer ‘haarspeldporno’: zet deze klimmen maar op je bucketlist! 

Dit zijn tien prachtige plaatjes en tegelijkertijd ook tien dikke tips om zelf op te fietsen. Welke van deze wil jij het liefst bedwingen?

Meer zoals dit

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Dylan Teuns per direct naar Israel-Premier Tech: ‘Vertrouwensbreukje met Bahrein maar ook UCI-punten van belang’

Dylan Teuns is niet langer renner van Bahrein-Victorious. In onderling overleg met het management...

Tim Merlier over transfer naar Soudal – Quick Step: ‘Een droomkeuze, terwijl het bij Alpecin-Deceuninck financieel niet liep zoals ik hoopte’

Tim Merlier stapt volgend seizoen over naar het Soudal-Quick Step van Patrick Lefevere. Geen...