HomeNieuwsGreipel: "Nog niet met Moreno Hofland gepraat"

Greipel: “Nog niet met Moreno Hofland gepraat”

Wieler Revue sprak met André Greipel tijdens het Lotto Soudal-trainingskamp over nieuwkomer Moreno Hofland. "Tja, ik wor...

Wieler Revue woont het trainingskamp van Lotto Soudal op Mallorca bij en sprak met André Greipel. De Duitser heeft met nieuwkomer Moreno Hofland er volgend jaar een jonge sprinter bij. “Tja, ik word er ook niet jonger op.”

Voor André Greipel was 2016 niet zo succesvol als het jaar ervoor. Behaalde de Duitser in 2015 nog vijftien zeges – waaronder vier stuks in de Tour de France – het afgelopen jaar stopte de teller bij tien overwinningen.

“Het kan altijd beter, maar ik heb wel een aantal kwalitatieve overwinningen geboekt”, zegt Greipel tegen Wieler Revue. “Het winnen op de Champs-Élysées was wel het hoogtepunt. Ik zeg het ieder jaar, als je al een Tour-etappe weet te winnen dan doe je het al goed, hoor.”

Over het dieptepunt hoeft de Gorilla niet lang na te denken, want het desastreus verlopen WK voor de Duitsers had een enorme impact op hem.

“De laatste twee maanden van het seizoen was ik niet de renner die ik altijd ben”, legt Greipel uit aan Wieler Revue. “Dat de Duitse bond zo lang heeft gewacht met een kopman benoemen voor het WK, bracht me aan het twijfelen. Het slurpte energie. Het waren mind-games die gespeeld werden en dat is uitgelopen op een teleurstellend WK. Niet alleen voor mij, maar zeker ook voor de Duitse federatie.”

Een van de nieuwe gezichten voor Greipel bij Lotto Soudal is Moreno Hofland. De jonge sprinter stapte over van LottoNL-Jumbo en treft in Greipel een sprinter met een hutkoffer vol ervaring.

“Ik las in de media dat we een nieuwe sprinter hebben. Tja, ik word er ook niet jonger op”, lacht de 34-jarige Duitser. “Ik heb nog niet met hem gesproken, want we zijn telkens in een andere groep ingedeeld. Maar als Moreno naar mij toekomt voor advies, dan zal ik hem al mijn sprintgeheimen vertellen.”

Foto: Cor Vos

website-banner

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Vaak last van zadelpijn? Dit kan je er tegen doen!

Zadelpijn is misschien wel het meest voorkomende en vervelendste kwaaltje, waar zowel prof- als...

Echtgenote Primoz Roglic: ‘We hebben een hele moeilijke winter achter de rug als familie’

De beestachtige klimtijdrit naar de top van Monte Lussari heeft voor het beloofde spektakel...

🎥 Salto op de racefiets in een halfpipe? Deze waaghals doet het ‘gewoon’

Mathieu van der Poel is een acrobaat op de fiets en bij de vrouwen...

Giro | Hoe Georg Preidler een splijtzwam werd in de Giro die Tom Dumoulin won: ‘Eigenlijk wilde ik hem ook helemaal niet meenemen’

Op de slotdag van deze Giro gaan we 5 jaar terug in de tijd. Tom Dumoulin won, maar in Team Sunweb zat ook een Oostenrijkse splijtzam. Een reconstructie.

Meer zoals dit

Zwaar teleurgestelde Thomas groots in verlies: ‘Roglic heeft me gesmasht, hij verdient het’

Het leek een dubbeltje op zijn kant te worden tussen Primoz Roglic en Geraint...

Sam Oomen over materiaalprobleem Roglic: ‘Dan staat de wereld even stil’

Ploegmaat Sam Oomen was na afloop logischerwijs door het dolle heen. De Brabander kon...

Bouwman vol emotie na dubbelslag Roglic: ‘Ik dacht dat het voorbij zou zijn na die fietswissel’

Samen met zijn ploegmaten Sam Oomen, Michel Hessmann en Sepp Kuss zat Koen Bouwman...