Van Avermaet: 'Winst Ronde van Vlaanderen hoofddoel voor 2017'

Greg van Avermaet heeft zijn zinnen gezet op het winnen van de Ronde van Vlaanderen. De olympisch kampioen won 'Vlaander...

Van Avermaet: 'Winst Ronde van Vlaanderen hoofddoel voor 2017'
  • Greg Van Avermaet Greg Van Avermaet

Greg van Avermaet heeft zijn zinnen gezet op het winnen van de Ronde van Vlaanderen. De olympisch kampioen won 'Vlaanderens Mooiste' nog nooit.

In Spanje is de renner van BMC op stage om te revalideren. Ook Wieler Revue is daar van de partij. "Het is afwachten hoe ik aan de start van mijn eerste koersen sta. Ik verwacht er nog niet meteen te kunnen staan in de Omloop Het Nieuwsblad", vertelde de Belg.

"Mijn revalidatie verloopt zoals het moet", zei hij tegen Sporza. "Ik heb al wat goede trainingen kunnen doen, maar moet niet forceren. Het is nog geen 100 procent, ik probeer wel zo weinig mogelijk achterstand te hebben als het seizoen begint."

"Normaal gesproken ben ik op stage de beste, nu ben ik de slechtste van de ploeg", reageerde de olympisch kampioen ludiek voor onze camera's. "Ik ga een achterstand hebben, want kan veel minder doen dan voorheen." Van Avermaet loopt nog op krukken en kan beter fietsen dan lopen. Hij liep een maand geleden een breukje in de enkel op na een val van zijn mountainbike.

Vanaf Sanremo voor winst

Van Avermaet kijkt wel al vooruit naar 2017. "Het is afwachten hoe ik aan de start van mijn eerste koersen sta. Maar daar kan ik uit leren. Ik maak dit voor het eerst mee." De olympisch kampioen ziet zichzelf dus nog niet meedoen om de prijzen in de Omloop Het Nieuwsblad. "Maar ik wil daar wel goed zijn. Al is het niet het belangrijkste doel. Vanaf Milaan-Sanremo wil ik 100 procent zijn en meestrijden voor de winst."

De Ronde van Vlaanderen is daarin het absolute hoofddoel. "Dat is de belangrijkste wedstrijd. Die wil ik winnen. Ik leg mezelf die druk op, want die koers staat op mijn verlanglijst en ik wil de Ronde volgend jaar winnen." De olympisch kampioen rijdt in ieder geval in aangepast tenue.

Foto: Cor Vos