'Contador debuteert voor Trek-Segafredo in Ruta del Sol'

Alberto Contador zou zijn eerste koers voor Trek-Segafredo moeten rijden in de Ruta del Sol. Dat stelt de Spaanse websit...

'Contador debuteert voor Trek-Segafredo in Ruta del Sol'
  • Trek-Segafredo Trek-Segafredo

Alberto Contador zou zijn eerste koers voor Trek-Segafredo moeten rijden in de Ruta del Sol. Dat stelt de Spaanse website zikloland.

"Er was informatie dat Alberto zou debuteren in Argentinië", staat er te lezen in het nieuwsbericht. "Maar in tegenstelling over de berichten over de Vuelta de San Juan kunnen wij verzekeren dat Alberto voor het eerst zijn rugnummer op zal spelden in de Ruta del Sol." Deze vindt plaats tussen 15 en 19 februari. Voor het eerst zal de ronde gerangschikt worden als een van buitencategorie (2.HC).

Contador komt deze winter over van Tinkoff, dat ophoudt te bestaan. De Spanjaard kende geen al te best slotjaar voor de flamboyante Russische eigenaar Oleg Tinkov. Zijn grootste doelstelling - het winnen van de Tour de France - leek al vanaf de start onhaalbaar. In de eerste etappe kwam El Pistolero ten val, in de negende gaf hij op.

Goede herinneringen

De Spanjaard reed één keer eerder de Ruta del Sol, in 2015. Destijds nam hij een optie op de eindzege na op de Alto de Hazallanas Chris Froome te kloppen in een rechtstreekse confrontatie. Een dag later waren de rollen omgedraaid op de Alto de Allanadas. De Brit ging er alsnog met de eindzege vandoor; hij hield twee seconden over op zijn Spaanse concurrent.

Er zijn nog geen grote zekerheden rond het programma van Contador, al zal hij wel kopman zijn in de Tour de France. Bauke Mollema trekt als kopman naar de Giro d'Italia en staat in Frankrijk de Spanjaard bij. Vermoedelijk maken Parijs-Nice en de rondes van Catalonië en het Baskenland net als dit jaar deel uit van zijn wedstrijdkalender.

Foto's: Cor Vos