Mollema rijdt Giro d'Italia als kopman, Tour in dienst van Contador

Bauke Mollema staat volgend jaar aan de start van de Giro d'Italia en de Tour de France. In Italië mikt de Groninger op...

Mollema rijdt Giro d'Italia als kopman, Tour in dienst van Contador
  • Bauke Mollema Bauke Mollema

Bauke Mollema staat volgend jaar aan de start van de Giro d'Italia en de Tour de France. In Italië mikt de Groninger op een klassement, in Frankrijk niet.

Dat vertelde de renner van Trek-Segafredo tegen Cyclingnews. De Nederlander legde zich al een aantal jaren toe op een goed klassement in de Tour de France. De zesde plaats in 2013 was tot nu toe zijn beste prestatie. Dit jaar leek Mollema af te stevenen op een podiumplaats, tot hij in de negentiende etappe een slechte dag kende in de regen.

"Ik ga inderdaad de Giro doen volgend jaar", zei de Nederlander tegen de Engelse website. "Toen ik wist dat Contador naar onze ploeg kwam, had ik dit idee. De laatste weken hebben we alles besproken. Ik zal ook de Tour rijden, maar dat is in dienst van Contador." El Pistolero gaat voor een derde eindzege in Frankrijk.

Podiumambities

"Ik wist dat als Alberto naar de ploeg kwam, hij de Tour wilde winnen. Het is moeilijk om met twee jongens voor het klassement te rijden. Ik zal hem gewoon helpen", aldus Mollema. "Bovendien denk ik dat het goed is om weer eens de Giro te rijden. Ik wil op zijn minst proberen op het podium te komen."

De laatste keer dat de Groninger deelnam aan de Giro d'Italia was in 2010. Hij maakte toen zijn debuut in een grote ronde. "Dat was een zware. Met het parkoers en het zware weer. Ik was toen erg vermoeid in de laatste week. Het is tijd om weer terug te gaan."

De Nederlander geeft wel aan dat hij gaat moeten wennen aan de andere seizoensplanning. "Ik heb wat tijd nodig. De laatste jaren stond mijn vizier alleen gericht op de Tour. Het is de belangrijkste wedstrijd, daar wil je het beste uit jezelf halen. Maar ik vind de Giro ook een mooie koers en er liggen kansen voor me. We zullen een sterke ploeg hebben. Ik wil overal voor gaan. Een podium en waarom niet meer? De Tour gaf me vertrouwen. Ik denk dat het parkoers met aankomsten bergop en twee tijdritten me moet liggen."

Foto: Cor Vos