RCS en UCI nog lijnrecht tegenover elkaar in 'renner-minder'-discussie

Tijdens een congres op Mallorca is er niets duidelijk over het 'renner-minder'-voorstel van de koersorganisatoren. Sterk...

RCS en UCI nog lijnrecht tegenover elkaar in 'renner-minder'-discussie

Tijdens een congres op Mallorca tussen de UCI, RCS Sport, ASO, Flanders Classics en de WorldTour-ploegen is er nog niet veel duidelijk over het 'renner-minder'-voorstel van de koersorganisatoren. Sterker nog, de UCI en RCS verkondigen beiden aan ander verhaal na afloop.

Brian Cookson, UCI-president

"We hebben begrepen dat het meer om een wens dan om een eis van de organisatoren ging", vertelt Cookson na afloop aan Radsport-news. "Als de maatregel wordt ingevoerd, dan zal dat in de zomer aangekondigd worden, zodat de ploegen zich voldoende kunnen voorbereiden op het daaropvolgende seizoen."

Mauro Vegni, RCS-directeur

"Nee, er is nog geen overeenstemming bereikt", zegt Vegni na afloop tegen VeloNews. "We hebben het er niet over gehad. Maar voor ons koers-organisatoren is er niets veranderd sinds twee weken geleden. Het lijkt een alles-of-niets-beslissing te worden, want de UCI kan niet alleen voor ons drieën aparte regels maken."

Foto: Getty Images