Pellizotti (38) vervolgt loopbaan bij Bahrain Merida

Franco Pellizotti pakt zijn koffers richting Bahrain Merida. De 38-jarige Italiaan moet kopman Vincenzo Nibali wederom b...

Pellizotti (38) vervolgt loopbaan bij Bahrain Merida
  • Vincenzo Nibali Vincenzo Nibali

Franco Pellizotti pakt zijn koffers richting Bahrain Merida. De 38-jarige Italiaan moet kopman Vincenzo Nibali wederom bijstaan in de grote ronden.

Franco Pellizotti vervolgt zijn loopbaan bij Bahrain Merida. De 38-jarige Italiaan komt over van het ProContinentale Androni Giocattoli-Sidermec.

Bin de nieuwe Bahreinse WorldTour-ploeg moet de ervaren klimmer vooral kopman Vincenzo Nibali bijstaan in de grote ronden. De twee Italianen kennen elkaar goed, want van 2006 tot en met 2010 reden ze beide bij Liquigas.

"Ik heb eerder vijf jaar met Nibali bij Liquigas gereden en ik heb hem zien opgroeien", zegt Pellizotti in het persbericht. "Het is geweldig dat ik hem nu kan ondersteunen in het bereiken van zijn doelen, waaronder een derde zege in de Giro d’Italia. Ik zal hem bijstaan in de beklimmingen, waar ik hem zo goed mogelijk wil helpen."

Pellizotti heeft twee etappezeges in de Giro d'Italia op zijn palmares staan. Maar het hoogtepunt ws het veroveren van de bolletjestrui in de Tour de France van 2009.

Foto: Cor Vos