Ambitieuze Boom wil weer naar WK veldrijden

Lars Boom hoopt eind januari weer aan de start van het WK veldrijden te staan. De Nederlander is momenteel in voorbereid...

Ambitieuze Boom wil weer naar WK veldrijden

Lars Boom hoopt eind januari weer aan de start van het WK veldrijden te staan. De Nederlander is momenteel in voorbereiding op zijn cross-campagne. "Ik start op het WK niet voor de lol."

Lars Boom wil, net zoals vorig jaar, het veld weer induiken om uiteindelijk op het WK te verschijnen. Vandaag begint zijn cross-campagne in de modder van het Spaanse Asteasu.

Vorig jaar eindigde de Nederlander op de veertiende plek; op het aankomende WK wil hij het beter doen. "Ik hoop dit seizoen beter voor de dag te komen", zegt Boom tegen Het Nieuwsblad. "Vorig jaar had ik vaak last van de rug. Die fysieke kwaaltjes heb ik nu niet. Ik heb mij ook beter en specifieker kunnen voorbereiden. Ik wil graag een rol spelen op het WK, al moet de bondscoach mij wel selecteren. De omloop van dit jaar ligt mij alleszins beter dan Zolder."

Rond de kerstperiode rijdt de toekomstige renner van LottoNL-Jumbo enkele crossen in Nederland en België, maar op dit moment is alleen deelname in Surhuisterveen zeker. Op het WK moet dan zijn piekmoment zijn.

"Ik start niet voor de lol", benadrukt Boom. "Ik ga niet verkondigen dat ik zal winnen tegen Mathieu of Wout, maar ik ga ook niet meerijden als figurant. Ik hoop door tegen die twee te strijden zelf sterker te worden. Met enkel een plaats in de top tien zal ik niet tevreden zijn. Ik wil een voorname rol spelen, ook op het WK."

Foto: Cor Vos