Toekomst WorldTour-status TJ Sport nog onzeker

TJ Sport heeft nog altijd niet het papierwerk op orde voor een WorldTour-licentie. Inmiddels zijn er zorgwekkende geluid...

Toekomst WorldTour-status TJ Sport nog onzeker

TJ Sport heeft nog altijd niet het papierwerk op orde om een WorldTour-licentie te krijgen. Inmiddels zijn er zorgwekkende geluiden, ook vanuit het Chinese kamp.

Eind november kreeg TJ Sport uitstel van de UCI voor het benodigde papierwerk voor een UCI-licentie. De Chinezen hebben tot 15 december om alle documenten aan te leveren, maar er leeft enige bezorgdheid rond de opvolger van Lampre-Merida.

Het trainingskamp van TJ Sport in december is geannuleerd, weet VeloNews en wordt er getwijfeld over de WorldTour volgend jaar wel achttien teams telt.

"Er is enige bezorgdheid tot we de bevestiging van de UCI krijgen van de WorldTour-status", aldus ploegleider Mario Scirea toen VeloNews. "We moeten werken voor 2017 en laten de rest over aan manager Giuseppe Saronni. Het is niet dat hij renners heeft aangetrokken en achterover is gaan zitten, alsof hij dit allemaal uit zijn duim zuigt. De contracten heeft hij in zijn hand."

Betrokkenen trekken zelfs een vergelijking met de projecten Pegasus en Sony Ericsson; teams die werden opgetuigd, maar nooit de benodigde (financiële) documenten konden overhandigen.

Foto: Cor Vos