HomeNieuwsLimburg toneel nieuwe wedstrijdserie Velon en Infront

Limburg toneel nieuwe wedstrijdserie Velon en Infront

Na de discussie met de UCI over het aantal renners in de koers komen nu Velon en Infront met een nieuwe wedstrijdserie d...

Het rommelt in koers-organistoren-land. Na de discussie met de UCI over het aantal renners in de koers komen nu Velon en Infront met een nieuwe wedstrijdserie die concurreert met de ASO.

Velon, het collectief waarin twaalf WorldTour-ploegen vertegenwoordigd zijn, en Infront Sports & Media, een bedrijf dat gespecialiseerd is in sportmarketing, zetten een nieuwe wedstrijdserie op. In de heuvels van Zuid-Limburg moet een sprintcriterium, een klimkoers en een ploegenachtervolging.

Aan het eind van dit driedaags evenement (van 2 tot en met 4 juni) is duidelijk welke ploeg de sterkste formatie van de wereld is. De aftrap van deze International Team Challenge (ITC) vindt plaats op en rond de Cauberg.

De opzet van Velon en Infront Sports & Media is een poging om nieuwe verdienmodellen voor profploegen op te tuigen. Doordat deze wedstrijdserie – gesteund door de UCI – het Critérium du Dauphiné overlapt, is dit een rechtstreekse manier om de concurrentie met de ASO aan te gaan.

“We willen met de ITC het economisch model van de wielersport veranderen”, zegt organisator Mark Buttermann van Infront tegen De Limburger. “Dit is een game changer. Velon mag zelf geen wedstrijden organiseren, maar de teams kunnen via ons toch geld verdienen. Hoeveel procent zij van ons krijgen kan ik niet vertellen, dat is vertrouwelijk.”

Maar de profploegen verenigd in Velon – waaronder LottoNL-Jumbo en Giant-Alpecin – zijn niet op ramkoers met de ASO. “Wij zijn er niet op uit om de confrontatie met de ASO aan te gaan”, aldus teammanager Richard Plugge van Nederlands enige WorldTour-team. “Er zijn genoeg grote wedstrijden die naast elkaar bestaan, zoals de Tirreno en Parijs-Nice. Het gaat ons ook niet puur om het binnenslepen van meer tv-gelden. We willen de koers dichter bij de fan krijgen en de fan dichter bij de koers.”

Foto: Cor Vos

website-banner

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Details crash Benoot bekend: aan 67 per uur op auto, kwartier buiten bewustzijn

Op trainingskamp in het Italiaanse Livigno, nabij de Stelvio, kwam er een abrupt einde...

Interview | Dylan Groenewegen: ‘De foto met mijn vader na mijn ritzege krijgt een mooie plek aan de muur’

Voor onze Vuelta-special/Tourterugblik (hierrrr aan te schaffen) spraken we uitgebreid met Dylan Groenewegen. Hieronder...

Mooi beeld: Marianne Vos schrijft belangrijke boodschap voor zichzelf op stuur

Marianne Vos kwam zondag als eerste over de meet in de Zweedse WorldTour-koers Postnord...

Meer zoals dit

Tim Wellens spreekt over zijn overgang naar UAE: ‘Me opofferen voor Pogacar maar ook mijn eigen kansen gaan’

Tim Wellens trekt voortaan niet meer het vertrouwde rode shirt van Lotto aan. Vanaf...

Bob Jungels stapt over naar BORA: ‘Perfecte ploeg om écht terug te keren op hoogste niveau’

Bob Jungels mocht na een positieve coronatest bijna niet meedoen aan de Tour de...

Bondscoach Vanthourenhout baalt na WK-forfait Benoot: ‘Tiesj is onvervangbaar’

Tiesj Benoot is out voor de rest van het seizoen, na een zware val...