Plugge: "Onduidelijk voor publiek wat WorldTour is en wat niet"

De WorldTour-kalender telt volgend jaar 38 koersen, maar door die uitbreiding wordt het voor het publiek te vaag, aldus...

Plugge: "Onduidelijk voor publiek wat WorldTour is en wat niet"

De WorldTour-kalender telt volgend jaar 38 koersen, waaronder de Cadel Evans Great Ocean Road Race, de Presidential Cycling Tour of Turkey en de Prudential RideLondon-Surrey Classic. Maar met die uitbreiding wordt het voor het publiek te vaag, aldus teammanager Richard Plugge van LottoNL-Jumbo.

Met de komst van de Tour of Guangxi is de WorldTour-kalender voor 2017 compleet. De Chinese koers is wel de 38ste wedstrijd, dus volgend jaar hebben de teams op het hoogste niveau een bomvol programma.

Er is een maar. Voor de elf nieuwe koersen op de kalender mogen de WorldTour-teams zelf weten of ze op komen dagen of niet (voor de andere 27 koersen zijn de WorldTour-teams verplicht om aan deel te nemen).

"We moeten het zo duidelijk mogelijk houden voor het publiek", zegt teammanager Richard Plugge van LottoNL-Jumbo tegen Cycling Weekly. "En nu is het een beetje vaag welke wedstrijden WorldTour zijn en welke niet en welke koersen belangrijk zijn en welke niet. Je moet veel uitleggen om het publiek bij de les te houden."

Foto: Cor Vos